03 sept. 2022 | 07:56

Greșeala uriașă pe care o fac toți românii când prepară cafeaua la ibric. Secretul ca să iasă cu o aromă desăvârșită

Diverse
Greșeala uriașă pe care o fac toți românii când prepară cafeaua la ibric. Secretul ca să iasă cu o aromă desăvârșită
Câte linguri de cafea se pun la o cană. Secretul să-i dai cel mai bun gust

Greșeala uriașă pe care o fac toți românii când prepară cafeaua la ibric. Experții în prepararea cafelei au  spus care este secretul pentru ca aceasta să iasă cu o aromă desăvârșită. Așadar, ce nu trebuie să mai faci de acum încolo când vine vorba de prepararea cafelei, vezi un pic mai jos.

Cum faci cea mai bună cafea. Care este raportul perfect de zaț și apă

Cei mai mulți dintre români fac o greșeală mare atunci când prepară cafea la ibric. Măsoară cantitatea de cafea pe care urmează să o pregătească cu lingurița. Așa ceva nu se face, iar în rândurile următoare vă vom spune și de ce.

Cafeaua este cea mai consumată băutură de pe Pământ, datorită calităților pe care le are. Doar mirosul ei îmbietor este suficient pentru a-i face pe unii să se trezească, în timp ce o ceașcă de cafea ne dă energie pentru întreaga zi.

Cafeaua este foarte sănătoasă

În plus, această băutură este și sănătoasă, reprezentând o sursă bună de antioxidanți, vitamine și minerale, cum ar fi: vitaminele B2,B3, B5, mangan, potasiu sau magneziu.

Consumată cu măsură, delicioasa cafea reduce riscul de boli neurologice, înlătură depresia și îmbunătățește performanțele fizice.

Mulți români folosesc lingurița pentru măsurarea cafelei

Așadar, când vine vorba de pregătirea cafelei acasă, măsurarea raportului corect de zaț de cafea și apă este importantă pentru obținerea aromei perfecte.

În cele mai multe cazuri, lingurița este unitatea de măsură care ne ajută să ne dăm seama care este cantitatea de cafea de care avem nevoie, însă „Serious Eats” informează că „măsurarea cafelei cu lingurița sau cu lingura este o acțiune greșită”.

Cum se măsoară cafeaua, de fapt

Astfel, cei care doresc să obțină o cafea perfectă, cel mai bine este să folosească boabe de cafea, pe care să le măsoare înainte de a le măcina, cu un cântar de bucătărie.

Cântărirea boabelor oferă măsura perfectă, astfel încât cafeaua nu se va irosi, iar tu vei știi care este raportul perfect pentru ibricul tău.

Câtă cafea se pune la o ceașcă

Conform „Home Grounds”, majoritatea trebuie să pregătească cafeaua în proporție de 1:15, adică o parte de zaț de cafea și 15 părți de apă. Spre exemplu, dacă vei face o ceașcă de cafea de 150 de ml va trebui să folosești 10 g de cafea.

Înmulțești apoi aceste cantități cu câte cești de cafea dorești să faci. Acum, după ce ați aflat care este raportul de cafea și apă pentru o băutură de dimineață perfectă, vă dorim Poftă Bună!