Oamenii iubesc mai degrabă pepenele roșu decât pepenele galben. Te-ai întrebat vreodată care sunt diferențele dintre ele și pe care ar trebui să-l consumi mai des? Iată detalii despre fructul verii!
Fructele sunt în general o alegere foarte bună, mai ales dacă vorbim de gustări sănătoase sau un desert care să nu te facă să te simți extenuat și să-ți pice greu la stomac. Pepenii de orice fel sunt consumați în special în sezonul cald sub diverse moduri.
Oamenii au aflat de curând că există chiar și o rețetă sărată cu pepenele roșu. Dacă cel galben poate fi consumat cu prosciutto, cel roșu poate fi adăugat în salate după ce este fript câteva minute pe grătar.
Cu toate astea, ambii sunt gustoși, răcoritori și plin de vitamine și minerale. În ciuda asemănărilor, au concentrați și substanțe diferite, astfel că nu vorbim de deosebirile de textură sau de aromă.
-Pepenele roșu are 30 de calorii pe suta de grame, cantitate în care se regăsesc 0.4 g fibre, 0.2 g lipide, 0,5 g proteine şi 7 g glucide.
-Pepenele galben are 54 de calorii pe suta de grame și cuprinde 0,8 g proteine, 0,1 lipide, 13,5 glucide, dar mai multe fibre – 1 g.
-Pepenele roșu conține: 11 mg calciu, 15 mg magneziu, 172 mg de potasiu, 0,15 mg zinc şi 17 mg fosfor (gramaj: o cană).
-Pepenele galben are: 11 mg calciu, 15 mg magneziu, 172 mg de potasiu, 0,15 mg zinc şi 17 mg fosfor.
Se pare că pepenele galben este câștigător pentru că îți furnizează mai multe minerale și are potasiu din plin care ajută la eliminarea retenției de apă din organism, arată nutriționistul Mihaela Bilic într-o postare pe rețelele de socializare.
Cel mai bine este să le consumi pe ambele ca atare, dar sunt o alegere potrivită și mixate sub formă de sucuri sănătoase alături de alte fructe sau în diverse preparate. Poți să le adaugi în salate de vară dulci sau sărate.
-Pepenele roşu. La o cană de pepene primeşti 12,5 mg vitamina C, 5 mg acid folic, 0,2 mg vitamina K.
-Pepenele galben îţi aduce mult mai multe vitamine. De 6 ori mai multă vitamina A, 57 mg vitamina C, 33 mg acid folic şi 3,9 mg vitamina K.
-Pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete.
-Pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A, tot cu efect împotriva îmbătrânirii pielii, spune Mihaela Bilic, punctând că, la acest capitol, cele două fructe sunt la egalitate. (Sursa instagram.com)