A pus felii de pepene pe grătar, după ce le-a uns cu acest ingredient. Puțini români știu acest deliciu secret al verii

A pus felii de pepene pe grătar, după ce le-a uns cu acest ingredient. Puțini români știu acest deliciu secret al verii
Rețetă pentru pepene pe grătar. Cu ce trebuie să-l dai întâi?

Ce se întâmplă dacă pui felii de pepene pe grătar? Mulți au rămași surprinși de gustul unic pe care îl are fructul preparat astfel. Oamenii abia acum descoperă acest fel de mâncare care este delicios.

Rețetă pentru vară: pepene pe grătar

Un fel de mâncare a reușit să surprindă pe toată lumea. Ai nevoie de foarte puține ingrediente pentru preparatul perfect pentru final de vară. Acesta te ajută să nu-ți mai faci griji atunci când ai oaspeți și nu știi cu ce să-i mai servești.

De asemenea, nu este deloc costisitor și nu trebuie să pierzi mult timp în bucătărie, ba chiar poți să povestești alături de cei dragi afară la grătar în timpul în care îl prepari. Pepenele este clar vedeta verii, iar cu siguranță nu te-ai fi gândit că poți să-l pui și pe grătar.

Românii îl mănâncă în cele mai multe zone cu pâine, alții cu brânză, iar rușii îl preferă cu scorțișoară sau miere. Iată că el poate fi și un fel de început al unei mese, nu doar servit ca desert răcoritor!

  • Ingrediente

8 felii de pepene
3 linguri ulei de masline
sare de mare
piper

Mod de preparare

Stropește întâi de toate feliile de pepene cu ulei de măsline de calitate și masează-le bine de tot pentru a se distribui pe toată suprafața acestuia. Pune pepenele pe grătarul încins și frige-l la foc mare până când observi că se creează acele urme de la dungile de la grătar.

Când acesta este gata, scoate-l pe un platou și asezonează-l cu sare și piper după gust. El se poate servi ca atare sau cu o brânză de calitate care are o textură untoasă și este sărată. Mai mult decât atât, poți să așezi peste el câteva ierburi aromate pentru un plus de aromă.

Se servește cald alături de un pahar de vin! Unii preferă să-l adauge după ce îl frig pe grătar într-o salată simplă cu roșii cherry, ierburi și oțet balsamic sau un dressing mai complex din sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie sau lime. Poți oricând să abordezi altfel lucrurile și să prepari o băutură din pepene care este excelentă.

  • Valori nutriționale

Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 30
Lipide totale 0,2 g
Lipide saturate 0 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 1 mg
Potasiu 112 mg
Carbohidrați 8 g
Fibre alimentare 0,4 g
Zahăr 6 g
Proteine 0,6 g
Vitamina C 8,1 mg Calciu 7 mg
Fier 0,2 mg Vitamina D 0 IU
Vitamina B6 0 mg Vitamina B-12 0 µg
Magneziu 10 mg

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI