În medicină, dar și în nutriție, termenul de dietă se referă la un regim alimentar special. De cele mai multe ori, acesta este prescris de un nutriționist calificat sau de un medic, pentru a îmbunătăți starea de sănătate a unui pacient. Fie că acesta suferă de anumite boli și este necesară o alimentație diferită, sau vrea doar să scadă din stratul adipos sau să pună câteva kilograme în plus. O dietă reprezintă, practic, un set de reguli alimentare, reguli ce țin de consumarea anumitor nutrienți în anumite cantități.
În prezent, o mare parte a populației consumă alimente prelucrate industrial, alimente de tip fast-food, semipreparate și conservate. Acestea conțin coloranți, conservanți ce pot avea un efect negativ asupra corpului uman, consumate în cantități exagerate. Odată cu trecerea timpului, corpul are de suferit urmând un astfel stil de viață. Foarte mulți optând pentru anumite diete, cum ar fi cea indiană.
Dieta indiană reprezintă un plan alimentar special conceput pentru persoane ce vor să scadă din grăsimea corporală, în doar 7 zile. Aceasta este o dieta vegetariană, ce nu conține carne. Este perfectă pentru persoanele ce nu mănâncă carne. Planul alimentar nu conține doar o perioadă de câteva săptămâni în care slăbești, ci te pregătește pentru un stil de viață sănătos. Un stil de viață ce ar trebui să îl urmezi, pentru a menține parametrii corporali în indicii naturali.
Acest tip de dietă încurajează consumul de fructe, legume și alimente naturale, fapt ce duce la creșterea ratei metabolice. Este un mod excelent de a scăpa de kilogramele în plus. Dietele vegetariene reprezintă unul dintre cele mai sănătoase moduri de a obține corpul dorit.
Mulți oameni sunt sceptici în ceea ce privește această dietă. Chiar pot pierde din greutate în doar 7 zile? Ei bine, da, se poate. Însă, trebuie să înțelegem, în primul rând, cum funcționează această dietă.
Detoxifierea
Dieta indiană este una dintre cele mai bune metode pentru detoxifierea corpului. În cursul acestei săptămâni, trebuie să eviți complet consumul alimentelor nesănătoase. De evitat, în special, sunt carbohidrații nesănătoși precum pâinea, produsele de patiserie, dulciurile. Eliminând aceste produse din alimentația noastră, vom scăpa de toxinele adunate în organism. Un alt lucru foarte important ce ajută la detoxifiere, este consumul de apă. Se recomandă consumul a 2 litri de apă pe zi.
Ziua 1:
Mic dejun – un fruct la alegere
Gustare de dimineață – pepene galbe(un castron)
Prânz – pepene verde (2 felii),
Gustare după-amiază – o pară, o portocală
Cină – jumătate de grapefruit, 1 guava
Ziua 2:
Mic dejun – cartof fiert de dimensiuni medii cu o linguriță de unt
Gustare de dimineață – un castron de salată verde și varză
Prânz – un castravete, o ceapă, jumătate de morcov
Gustare după-amiază – o cană de broccoli fiert și una de conopidă fiartă
Cină – Sfeclă, mix de morcov, fasole verde
Ziua 3:
Mic dejun – un castron de pepene galben
Gustare de dimineață – felii de ananas, o pară
Prânz – mix de castravete, morcovi, ceapă, salată verde
Gustare după-amiază – portocală, măr
Cină – un bol de broccoli fiert, jumătate de sfeclă fiartă
Ziua 4 :
Mic dejun – două banane
Gustare de dimineață – o banană și o cană de lapte
Prânz – un castron supă de legume la alegere
Gustare după-amiază – shake de banane cu lapte
Cină – 2 banane și un pahar cu lapte
În această zi, se consumă 10 pahare cu apă
Ziua 5 :
Mic dejun – două roșii, fasole roșie fiartă, condimente la alegere
Gustare – tofu sau caș (o ceașcă)
Prânz – un castron de brânză, spanac, două roșii
Gustare – salată verde cu ceapă, condimente la alegere
Cină – Curry din soia, supă de legume la alegere
Ziua 6 :
Mic dejun – un castron de legume amestecate la alegere
Gustare – fasole fiartă, roșii
Prânz – o cană de orez brun fiert, un castron supă de legume
Gustare – măr
Cină – legume fierte amestecate la alegere
Ziua 7 :
Mic dejun – un castron de pepene galben
Gustare – fructe proaspete congelate (aproximativ o mână)
Prânz – orez brun fiert cu legume
Gustare – un fruct la alegere
Cină – supă de legume mixt
Este recomanda consumul de apă la fiecare masă, câte un pahar sau două. De asemenea, în cazul consumul non-vegetarian, pentru micul dejun se pot consuma două ouă. Iar pentru prânz, pui fiert sau pește copt.