28 apr. 2021 | 15:08

Diana Șoșoacă, decizie de ultimă oră după ce a fost sancționată. Ce va face senatoarea: ”Dictatură”

Politică
Diana Șoșoacă, decizie de ultimă oră după ce a fost sancționată. Ce va face senatoarea: ”Dictatură”
Trei luni de suspendare, o premieră în România

În Senatul României a avut loc o premieră. Sancțiunea de suspendare de trei luni împotriva senatorului Diana Șoșoacă este aplicată pentru prima dată în România. Politicianul nu va putea reprezenta instituția statului pentru trei luni de zile, indiferent de eveniment. Imediat după aflarea deciziei Diana Șoșoacă a trecut la contra-atac.

Diana Șoșoacă anunță contestarea deciziei Senatului

În urmă cu două zile, pe 26 aprilie, Biroul Permanent al Senatului anunța decizia de suspendare a Dianei Șoșoacă pentru trei luni de zile. Inițiativa fusese demarată de Alina Gorghiu și susținută de toți senatorii. Decizia de suspendare a venit ca urmare a modului mult prea dur al senatorului de Iași de a dialoga în plen. Imediat după aflarea deciziei Diana Șoșoacă anunța contestarea acesteia în isntanță, declarând:

„E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos.

Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice. Încalcă dispoziții constituționale și ale legii/2006 privind statutul parlamentarilor, deschide calea unei dictaturi.”, a declarat Diana Șoșoacă, la Parlament.

Conform procedurilor Diana Șoșoacă poate contesta decizia Biroului Permanent în termen de 15 zile de la emiterea deciziei. Reamintim că prin decizia anunțată, Diana Șoșoacă nu are voie timp de trei luni să reprezinte instituția Senatului României la niciun eveniment.

Trei luni de suspendare, o premieră în România

După mai multe contre cu Șeful Comisiei Juridice din Senat și în urma interpelărilor dure din plen, Diana Șoșoacă a fost suspendată pentru trei luni. Demersul era propus de Alina Gorghiu, susținută de PNL, dar și de ceilalți senatori. Motivația acestui demers în premieră în România, erau tocmai ieșirile Dianei Șoșoacă dure și mult prea vocale în plenul Senatului.

”Acest avertisment scris atrage după sine imposibilitatea doamnei senatoare de a reprezenta Senatul României în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni. Din păcate, este o situaţie nouă cu care ne confruntăm.

Este prima şi sper ultima situaţie de acest gen în acest mandat, în această legislatură şi de la început am făcut apel la calm, la raţiune, pentru că suntem aici să dezbatem idei pentru cetăţeni. Nu suntem aici să ne insultăm, nu suntem aici să dăm acest ton agresiv al discursului public”, a precizat Dragu.

Discursurile homofobe, extremiste, dar și decizia de a nu purta masca de protecție în plen, sunt doar o parte din motivele din spatele acestui demers inițiat de senatorul Alina Gorghiu, și votat în Birolul Permanent al Senatului României.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Amantul Elenei Ceaușescu. Misterul bărbatului cu care l-a înșelat pe Nicolae
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Viața la bloc. Gestul firesc care îți poate aduce amenzi de 500 de lei
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Centralele de apartament vor fi înlocuite în România. Ce se montează în loc
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
Modificări la PLATA pensiei. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din interior i-au surprins pe mulți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro