26 apr. 2021 | 18:05

Diana Șoșoacă a primit o lovitură dură. Este interzisă în Senat timp de 3 luni

Politică
Diana Șoșoacă a primit o lovitură dură. Este interzisă în Senat timp de 3 luni

Diana Șoșoacă a fost sancționată de către Senat. Ea nu va mai putea reprezenta instituția pentru o perioadă de trei luni, în urma gestului său. Inițiativa a fost luată de către Alina Gorghiu și a fost depusă de către PNL.

Diana Șoșoacă a primit o lovitură dură

Diana Șoșoacă a primit un avertisment scris din partea Biroului permanent al Senatului, după ce PNL a depus o plângere. Ea nu va mai reprezenta Senatul pentru trei luni, la niciun eveniment.

„Decizia Biroului permanent a fost de a accepta această sancţiune, un avertisment scris la adresa doamnei senatoare Diana Iovanovici Şoşoacă. Acest avertisment scris a fost aprobat în Biroul permanent, va fi citit şi în şedinţa de plen a Senatului de astăzi. Doamna senatoare are la dispoziţie 15 zile să conteste această decizie”, a declarat preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Senatul a aplicat o astfel de sancțiune pentru prima dată, la propunerea PNL. Totul s-a întâmplat după ce Diana Șoșoacă a fost mult prea vocală, iar lucrurile au degenerat și s-a lăsat cu injurii și insulte.

De ce a fost interzisă Diana Șoșoacă în Senat pentru trei luni

Senatoarea Diana Șoșocană are interzis să reprezinte Senatul în evenimente interne și externe pentru trei luni. Sancțiunea vine după comportamentul pe care l-a afișat în ședințele de plen.

„Acest avertisment scris atrage după sine imposibilitatea doamnei senatoare de a reprezenta Senatul României în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni. Din păcate, este o situaţie nouă cu care ne confruntăm. Este prima şi sper ultima situaţie de acest gen în acest mandat, în această legislatură şi de la început am făcut apel la calm, la raţiune, pentru că suntem aici să dezbatem idei pentru cetăţeni. Nu suntem aici să ne insultăm, nu suntem aici să dăm acest ton agresiv al discursului public”, a precizat Dragu.

Mai mult, președintele Comisiei Juridice a afirmat că Diana Șoșoacă nu a respectat regulamentul și legile, și-a exercitat în mod avuziv mandatul și a avut un comportament injurios, calomniator la adresa unor membri ai Senatului în cadrul ședințelor de plen.

În plus, Diana Șoșoacă a refuzat să poarte masca de protecție în sala de plen. Ea a ținut un discurs homofob și extremist și a încălcat legile, iar comportamentul ei nu a fost pe măsura funcției pe care o deține, potrivit Iuliei Scântei, președintele Comisiei Juridice.

”Din cuprinsul stenogramelor ședințelor de plen atașate prezentului raport rezultă că doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu și-a însușit și nu dorește să respecte în exercitarea prerogativelor de senator, conduita parlamentară corespunzătoare demnității sale”, mai afirmă același raport al comisiei juridice, se arată în punctul de vedere al Comisiei, solicitat de G4media.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Orașul din România prin care trece singurul pârâu termal din țară. Temperatura apei este de 30 de grade Celsius
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro