11 mai 2020 | 20:26

Dezvăluiri în premieră făcute de doctorul Musta de la Timișoara. ”Orice pacient internat trebuie tratat cu asta”

Sănătate
Dezvăluiri în premieră făcute de doctorul Musta de la Timișoara. ”Orice pacient internat trebuie tratat cu asta”
Dezvăluiri în premieră făcute de doctorul Musta de la Timișoara. ”Orice pacient internat trebuie tratat cu asta”

Doctorul Virgil Musta este unul din puținii doctori, confruntat cu pandemia de COVID*19, care are rezultate cu noul tratament pentru COVID-19, aplicat de acesta la spitalul din Timișoara şi, mai nou, extins la nivel naţional.

Dezvăluiri în premieră făcute de doctorul Musta de la Timișoara

Încă de la începuturile pandemiei în România, colectivul spitalului din Timișoara, sub supravegherea doctorului Musta, a dat rezultate spectaculoase în lupta împotriva noului coronavirus, având cei mai mulți pacienți vindecați. Noul tratament aplicat aici, după rezultatele optimiste pe care le-a generat, a fost extins, în cele din urmă, la nivel național. Tratamentul în cauză a fost anunțat cu trei săpătămâni în urmă de docotorul timișorean, iar aplicarea unei noi scheme de tratament pentru pacienţii cu COVID se pare că a generat rezultate remarcabile. Între timp, noul tratament a fost extins şi la nivel naţional, iar, potrivit medicului Musta, rezultatele sunt vizibile.

”Orice pacient internat trebuie tratat cu asta”

După mai multe încercări, se pare că noua schemă de tratament, având inclus şi anticoagulant, pusă în aplicare de la jumătatea lunii aprilie, îşi propunea să „atace” virusul înainte ca acesta să dezvolte forme grave. După primele rezultate săa constatat că sunt şanse ca boala să fie ţinută sub control, iar pacienţii să nu dezvolte forme severe.

„Noi am introdus în protocolul nostru ca toţi pacienţii cu formă medie de COVID-19 şi formă uşoară la pacienţi cu factori de risc să se introducă terapia profilactică de anticoagulare, iar la cei care sunt în forme severe de boală s-a introdus terapia curativă pe nişte criterii medicale pe care le-am trecut în ghidul nostru terapeutic. De trei săptămâni, toţi pacienţii urmează tratament anticoagulant conform ghidului nostru terapeutic”, a explicat medicul Musta.

Dezvăluiri în premieră făcute de doctorul Musta de la Timișoara. ”Orice pacient internat trebuie tratat cu asta”

Dezvăluiri în premieră făcute de doctorul Musta de la Timișoara. ”Orice pacient internat trebuie tratat cu asta”

Doctorul a mai declarat că în toată această perioadă, de aplicare a noii scheme de tratament, au avut puțini pacienți intubați, cel puțin pe secţia domniei sale.

”Aici este cheia. În momentul în care se declanşează acea cascadă de coagulare de multe ori este greu să mai faci ceva, se rostogoleşte bolovanul pornit. Ideea era să tratăm cât se poate de precoce. Am lucrat şi la ghidul naţional şi s-a acceptat acelaşi lucru: orice pacient simptomatic care se internează trebuie tratat cu anticoagulant. Eu m-am bazat pe studiile făcute în exterior, unde toată lumea spunea că are rezultate bune şi se recomanda acest lucru. Studiile au arătat că pacienţii care nu au beneficiat de aceste terapii prezentau tromboze la nivelul vaselor pulmonare şi a altor organe.”, a mai declarat doctorul timișorean.

În momentul de față, pacienții tratați în spitalul din Timișoara urmează tratamente anticoagulante pentru boala pe care o au. Conform doctorului cei care au probleme cardiace trebuie să îşi ia în continuare tratamentul.

„Orice alt tratament pe care pacienţii îl iau trebuie continuat pentru că acea boală trebuie să fie echilibrată. În momentul în care nu îşi iau tratamentul se dezechilibrează şi riscul este mai mare în cazul infecţiei cu coroanvirus”, a punctat medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, unde au fost vindecaţi 420 de pacienţi.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Capital.ro
Horoscop 24 aprilie 2024. Balanţele sunt deschise la compromisuri, Peştii au karma de partea lor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENSIE MAI MARE! De la 1 SEPTEMBRIE să le luăm în calcul la calculul pensiilor
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro