Dezastru la US Open 2022. Irina Begu a fost învinsă în turul doi și România nu mai are nicio jucătoare la turneul cu premii totale de 60 de milioane de dolari

Dezastru la US Open 2022. Irina Begu a fost învinsă în turul doi și România nu mai are nicio jucătoare la turneul cu premii totale de 60 de milioane de dolari
Irina Begu a fost eliminată în turul doi la US Open. România nu mai are nicio reprezentantă la ultimul turneu de Grand Slam al anului

Irina Begu a spus „adio” US Open 2022 în turul doi, după meciul cu chinezoaica Yuan Yue, o jucătoare aflată la o distanță de o sută de locuri în clasamentul WTA. România a avut nouă sportive la turneul american, cinci pe tabloul principal și patru în calificări, dar niciuna nu a ajuns nici măcar în turul trei. Tot astăzi, înainte de partida lui Begu, Sorana Cîrstea a fost eliminată după un duel dramatic.

Zi neagră la US Open 2022. Irina Begu și Sorana Cîrstea, eliminate în turul doi

Irina Begu (42 WTA) și chinezoaica Yuan Yue (142 WTA) au oferit un meci palpitant și încrâncenat, pe terenul 11 din complexul „Billie Jean King”, în turul doi de la US Open 2022. A fost al doilea meci al zilei din competiția feminină, după ce Sorana Cîrstea a părăsit turneul, tot în turul secund, după o confruntare în care a condus cu 1-0 la seturi și a avut 5-3 în al doilea.

Irina Begu a început rău meciul, iar adversara a condus cu 3-0 în primul set. Jucătoarea din România a oprit această serie câștigătoare cu un break, dar nu a reușit să revină și a pierdut primul set cu 6-3, după 37 de minute de joc.

Yuan Yue a început setul doi cu un prim game câștigat, dar Irina a părut că se trezește „din pumni” și a echilibrat disputa. Cele două jucătoare au mers umăr lângă umăr și au împins setul al doilea în tie-break. Yuan Yue a câştigat tie-break-ul cu 8-6, după ce a salvat o minge de set. Partida a fost istovitoare și a durat 112 minute.

România nu mai are nicio jucătoare la US Open 2022!

US Open 2022 a avut la start nouă jucătoare din România, dar niciuna nu a reușit să treacă de turul doi. Patru dintre ele au început competiția în calificări, dar nu s-au calificat pe tabloul principal. Este vorba de Ana Bogdan, Irina Bara, Alexandra Cadanţu-Ignatik și Gabriela Lee, sportive care au ratat întâlnirea cu cecul de 80.000 de dolari.

România a avut totuși o prezență consistentă pe tabloul principal. Cea mai mare dezamăgire a provocat-o Simona Halep. Fostul lider mondial, cu ambiții la câștigarea trofeului, a pierdut în fața unei jucătoare venite din calificări. Încă din primul tur! Ilie Năstase a încercat să-i găsească scuze și a aruncat responsabilitatea eșecului pe umerii  antrenorului Patrick Mouratoglou.

Tot de primul hop s-a împiedicat și Jaqueline Cristian. În turul al doilea am avut trei jucătoare, dar Irina Begu, Sorana Cîrstea, Elena Gabriela Ruse au fost învinse. Au plecat acasă cu un cec de 121.000 de dolari.

Urmăriți Playtech.ro și pe