Detaliul observat de CTP în meciul Simonei Halep. Puțini oameni au fost atât de atenți la asta

Detaliul observat de CTP în meciul Simonei Halep. Puțini oameni au fost atât de atenți la asta
Sportiva româncă a vorbit despre detaliul remarcat de jurnalist

Cristian Tudor Popescu a observat un detaliu interesant în meciul Simonei Halep cu Camila Giorgi.

Simona Halep i-a uimit pe toți în meciul cu Camila Giorgi

Atât Cristian Tudor Popescu, cât și Mats Wilander, au remarcat acelașiu detaliu la sportiva noastră.

Ea a câștigat meciul cu Camila Giorgi, scor 6-4,7-6, calificându-se în turul al doilea de la US Open 2021.

Mats Wilander a observat progresul făcut de Simona Halep la serviciu. Ea și-a cedat de doar două ori serviciul în fața Camilei Giorgi, recunoscută pentru jocul bun la retur. Ea a expediat 6 ași și a avut un procentaj de 80%, câștigate cu primul serviciu.

Sportiva româncă a recunoscut că a lucrat mult la serviciu

Simona Halep a vorbit despre progresele pe care le-a făcut privind acest aspect, observat și de Mats Wilander, expertul Eurosport la US Open.

„Da, am lucrat foarte mult la serviciu. Am căpătat încredere”, a spus Simona.

„Nu am mai văzut-o servind așa. La 4-3 în primul set am devenit foarte atent. Aruncă mingea mai puțin și e mai constantă. Poate servi slice mai bine.

E util. Încearcă să obțină puncte mai ușoare, poate și din cauza accidentărilor din ultima vreme. 

Serviciul este cea mai importantă lovitură pentru Simona de acum înainte, pentru a face față jucătoarelor puternice din circuit”, a spus Wilander. 

Ce a observat CTP la Simona Halep

Și Cristian Tudor Popescu a remarcat acest detaliu, spunând că a avut o eficiență la serviciu cum nu a avut întreaga carieră.

„«Dragă Cami, hai să nu uităm, totuși, cu cine joci!». Asta a făcut Simona cu proaspăta campioană de la Montreal, în două seturi îndesate: avântului ofensiv necontenit al Camilei Giorgi i-a opus calculatul și consacratul stil Halep, cu multe schimburi, ritm și alergare stânga-dreapta, menit să forțeze greșeala adversarei. 

Totul bazat pe o eficiență la serviciu cum nu cred că a mai avut Simona în întreaga carieră! Chiar și în finalul setului 2, când Giorgi i-a făcut două break-uri pe serviciul ei pentru meci, anulându-i și două mingi de meci, Simona a arătat încredere și forță mentală. 

Și, poate cel mai important, mușchii abia cicatrizați ai picioarelor au ținut-o. Nu scriu mai mult deocamdată, pentru că US Open e lung și greu, iar eu în tenis sunt superstițios.”, a transmis Cristian Tudor Popescu, pentru GSP.