CTP, extrem de dur la adresa Simonei Halep după ce a pierdut. Ce a putut să spună despre jocul ei

CTP, extrem de dur la adresa Simonei Halep după ce a pierdut. Ce a putut să spună despre jocul ei
CTP: ”Simona a jucat bine, a fost agresivă”

Din păcate Simona Halep a fost eliminată de Elise Mertens în optimile de finală. Halep a câștigat primele două runde fără a scăpa un set. Din păcate a ajuns pe locul al doilea într-un meci care a avut nu mai puțin 15 pauze de joc. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) i-a analizat jocul și a dat și un verdict.

Simona Halep eliminată în optimile de la Madrid

Simona Halep, campioană de două ori la Mutua Madrid Open, și-a rezervat un loc în turul al treilea la Mutua Madrid Open duminică. În optimi avea să o întâlnească pe Elise Mertens. Fostul numărul unu mondial WTA, a avut de două ori pauză în setul final la 3-1 și 4-3. În cele din urmă a cedat în fața jucătoarei Elise Mertens după puțin peste două ore și jumătate de joc.

În sferturile de finală, a 13-a cap de serie Mertens o va întâlni pe Aryna Sabalenka, care a trimis-o acasă pe americanca Jessica Pegula cu 6-1, 6-2 în doar 52 de minute. Ashleigh Barty, numărul unu mondial, o va întâlni pe Petra Kvitova. Iar a opta cap de serie Belinda Bencic o va întâlni pe Paula Badosa, clasată pe locul 62 în lume.

CTP i-a analizat jocul Simonei din optimile de finală de la Madrid

Celebrul jurnalist, CTP, recunoscut pentru analizele sale, a vorbit pe marginea jocului din optimile de la Madrid. În opinia acestuia Simona Halep este o jucătoare irascibilă care-și pierde răbdarea foarte repede. În analiza făcută pe marginea jocului CTP a mai făcut referire și la starea psihică a jucătoarei, vizibil schimbată.

”Nu tenisul Simonei a fost rău în acest meci, ci starea ei psihică. Nu atât legată de tenis, cât din punct de vedere uman, pur și simplu. Are o anume agitație interioară, este irascibilă, nu are răbdare.

Principala ei greșeală a fost că s-a grăbit foarte mult în aecst meci. S-a grăbit între puncte, fără să își ia mai mult timp în momentele importante ale meciului și a greșit lovituri atât de simple, încât aceste greșeli au atras după sine altele în serie.”, declară CTP.

”Simona a jucat bine, a fost agresivă”

În meciul cu Mertens jucătoarea noastră a avut un joc agresiv, este de părere jurnalistul. Dar cu toate astea a cedat foarte ușor, deși tactica Simonei a fost una bună. CTP a mai spus că, deși Simona a ales să joace ofensiv, adversara a fost mai puternică și a reușit să-i contracareze jocul adversarei.

”Din punct de vedere tactic, Simona a jucat bine, a fost agresivă. A încercat să își câștige punctele cu lovituri câștigătoare, fără a aștepta eroarea lui Mertens. A avut și reușite tehnice deosebite. Înfrângerea a rezultat din starea de rezistență a belgiencei. Mertens a făcut un joc de apărare întins la limită.

Simona încearcă să joace un tenis mai ofensiv, un tenis orientat mai degrabă spre lovituri direct câștigătoare. Așa a reușit rezultate extraordinare în semifinala și finala Roland Garrros-ului 2018, pe care le-a câștigat, precum și la Australian Open 2018. Negativă este starea interioară a Simonei, care nu știu cum poate fi rezolvată”, a spus CTP, potrivit GSP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI