Biblia este poate cea mai populară carte din câte există, tocmai de aici venind și mitul că în fiecare minut se tipărește o copie a Cărții Sfinte în lume. Această carte a fost tradusă în peste 1800 de limbi, existând și o versiune în limba Klingon, una dintre rasele extratereste din serialul Star Trek.
Pe lângă faptul că Biblia se numără printre cele mai vândute cărți din lume, o statistică arată că se află și printre cele mai furate cărți din lume, deși una dintre poruncile regăsite în Biblie este „să nu furi”.
Biblia poate fi repovestită și din perspectiva realității de azi, având în vedere că anumite locuri menționate în Biblie se regăsesc astăzi în lume, iar altele sunt încă nedescoperite.
Din punct de vedere geografic, trei părți ale lumii au fost menționate cel puțin o dată în Biblie, acestea fiind anumite zone din Asia, Africa de Nord-Est, aproape în întregime și o parte mare a Europei Vechi. Dintre toate țările, India iese cel mai bine la lumină, aflându-se la o distanță de 4000 de km de Iudeea.
Iranul este un alt loc menționat în Biblie, în contextul în care Regele Darius a organizat o mare sărbătoare pentru supușii săi, da și pentru toți nobilii din Persia. Tot aici sunt menționate mai multe zone din Africa, precum Egiptul, Libanul, Sudanul, Sudanul de sud și Etiopia.
Una dintre cele mai impresionante secvențe din Biblie este cea a întoarcerii evreilor din Egipt, motiv pentru care încă se studiază dacă acest eveniment a existat în realitate.
Un alt moment mitic este călătoria Apostolului Pavel, în decursul căreia au fost menționate țări din Europa, precum Macedonia, Grecia de astăzi (fosta Achae) , Spania și Italia.
Cercetătorii studiază și astăzi veridicitatea evenimentelor menționate în Biblie, dorind să recreeze modul în care și-au petrecut viața și au murit strămoșii noștri. Motivul pentru care povestirile creează specisim este faptul că Biblia se presupune că este rezultatul activității a circa 100-150 scriitori diferiți.