Despăgubiri record pentru o româncă, văduvă cu doi copii, în Spania. Soțul ei a fost împușcat în cap

Despăgubiri record pentru o româncă, văduvă cu doi copii, în Spania

Poate vă mai aduceți aminte de Valerică, bărbatul împușcat de două ori în cap, în Spania, chiar de Anul Nou. El Paletas, asasinul românului, va trebui să îi plătească soției, rămasă văduvă și cu doi copii în grijă, sute de mii de euro. Ce a făcut familia victimei după teribila crimă ce a avut loc în propria casă, aflați în paragrafele următoare.

Tatăl a doi copii, împușcat mortal în cap

Un român, tatăl a doi copii, a fost omorât cu sânge rece de Anul Nou, în Spania, iar ucigașul lui a fost condamnat la 22 de ani de închisoare cu executare și la plata unor despăgubiri enorme familiei lui Valerică G. Sentința impune pedeapsa pentru crimă și pentru încă o infracțiune, mai exact aceea de deținere ilicită de arme, la care s-a adăugat plata unei amenzi de 2.700 de euro pentru o infracțiune de daune.

Jose Torres, cunoscut drept „El Paletas“, l-a ucis pe român cu două gloanțe trase în cap, în ianuarie 2018, la scurt timp după ora 6:00 AM, în orașul Alguazas din Murcia, după o ceartă între un grup de români și un grup de romi spanioli.

După scandal, câțiva rezidenți care au dat alarma. Oamenii legii s-au deplasat la locuința românului, la fel și mai multe ambulanțe, însă acolo a fost găsit doar Valerică, bărbatul în vârstă de 49 de ani, fără suflare. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

Cea mai gravă faptă o constituie infracțiunea de omor, deoarece victima nu a avut posibilitatea de a se apăra.

Familia va primi despăgubiri record de la asasin

În ceea ce privește despăgubirile, suma se ridică la următoarele valori:  la 112.000 de euro pentru văduvă și 130.000 pentru cei doi copii, potrivit sentinței pronunțate de președintele juriului popular care a judecat faptele.

Versiunea de „apărare“ a lui Torres, care nu a fost considerată credibilă de juriul popular, a sunat astfel: Nu am vizat o persoană sau un loc anume când am tras cu arma.

De teama represaliilor, familia românului a părăsit cartierul după crimă.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI