Desert delicios pentru Paște. Pasca fără aluat, rețeta lui Horia Vîrlan

Desert delicios pentru Paște. Pasca fără aluat, rețeta lui Horia Vîrlan
Vezi cum prepară pasca de Paște Horia Vîrlan

Maestrul bucatar de la „Cireasa de pe tort“, Horia Vîrlan, a dezvălui rețeta unui desert delicios, pasca fără aluat. Vezi cum trebuie să faci pâinea cea mai aleasă a anului, ce se găseşte pe masa fiecărei gospodine, de Paşte.

Desert delicios pentru Paște

În Joia Mare pe masa de Paște a multor români se găsește pasca fără aluat. Se vehiculează că motivul pentru care pasca este rotundă ar fi faptul că scutecele cu care era înfășat pruncul Iisus, aveau această formă.

În ceea ce privește ingredientele de care avem nevoie, maestrul bucătar, Horia Vîrlan, a dezvăluit secretul unei rețete delicioase de pască de Paște.

„De obicei o fac cu aluat ca de cozonac. Şi pun umplutură de brânză dulce, stafide, poate şi fructe confiate, caise în general. Anul acesta am hotărât să fac pască turnată. Adică: brânză de vaci, făină, gris, ouă, arome cât cuprinde şi o torn într-o formă pe care am tapetat-o cu o hârtie pergamentată, ori dacă vrei tu acasă, să pui gris de jur-împrejurul formei. Coci şi iese ca un fel de cheesecake“, a declarat bucătarul Horia Vîrlan, conform adevarul.ro.

Pasca fără aluat, rețeta lui Horia Vîrlan

Întrebat cu privire la denumirea desertului, și la ce arome se referă mai exact, maestrul bucătar a oferit următoarele explicații:

Horia Vîrlan – rețetă delicioasă de pască de Paște
Horia Vîrlan – rețetă delicioasă de pască de Paște

„Da, fără aluat, că e turnată. Aromele cuprind citrice, coajă de portocală, de lămâie, nu trebuie să mergeţi mai departe şi folosiţi apă de flori de portocal pentru că o dai prea mult în preparate orientale. Dar scorţişoara trebuie să fie acolo. Un pic de vanilie aşa, cam cât plânge un şoricel, n-ar fi rău să pui, o păstaie de vanilie zdrobită şi amestecată cu puţină smântână pe care poţi s-o adaugi pentru frăgezime. Brânza pentru pască trebuie să fie densă şi să nu aibă biluţe, adică să nu fie pastă, dar nici să fie plină de zer“, a adăugat bucătarul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI