Pasca cu brânză este desertul perfect pentru Paște. Este festivă, se face ușor și face furori printre invitați. Nu trebuie decât să amestecați câteva ingrediente și veți obține desertul perfect. Este una dintre cele mai simple rețete pe care le puteți face și este minunată.
Această rețetă de pască este una fără aluat, pentru cei care adoră acest tip de desert și pentru cei care fug de aluat pentru că este greu de făcut. Această pască este bună și rece și în alte perioade ale anului, fiind o prăjitură cu brânză foarte ușor de realizat și de personalizat.
Ingrediente:
Pentru a prepara această rețetă avem nevoie de brânză dulce de vaci, grasă și cu cât mai puțină apă. Stafidele se pot înlocui cu fructe uscate sau confiate și în loc de smântână se poate pune iaurt. Iar untul trebuie să fie numaidecât la temperatura camerei.
Dacă zahărul se înlocuiește cu îndulcitori, poate deveni un desert pentru diabetici. Iar cei care au intoleranță la gluten pot înlocui făina și grișul cu migdale măcinate sau făină fără gluten.
Această rețetă a Jamilei Cuisine, începe cu cele 6 ouă care se pun într-un bol, peste ele se pune zahărul și semințele de la păstaia de vanilie și se amestecă foarte bine cu un tel. Peste ouă de adaugă brânza de vaci și se amestecă foarte bine ingredientele. Peste amestecul de brânză și ouă se adaugă untul care a fost lăsat în prealabil la temperatura camerei. Acesta se va încorpora foarte bine.
În continuarea se pune făina puțin câte puțin și se amestecă cu o paletă pentru a o încorpora bine. Este nevoie doar de 4 linguri de făină care vor ajuta pasca să se lege mai bine. Urmează adăugarea grișului tot puțin câte puțin amestecând până se încorporează foarte bine. Se adaugă și cela 400 grame smântâna cu 12% grăsime care se amestecă foarte bine. Se pun și stafidele care se amestecă bine.
Se pune toată compoziția într-o tavă, unsă cu unt și tapetată cu făină. Se preîncălzește cuptorul la 175 grade și se dă tava la copt pentru aproximativ 40-45 minute, la foc mic sau până când pasca este aurie deasupra.
Se lasă la răcit peste noapte apoi se scoate din formă.