Descoperire șocantă pe plajă. Oamenii, îngroziți să dea cu ochii cu această creatură VIDEO

Descoperire șocantă pe plajă. Oamenii, îngroziți să dea cu ochii cu această creatură VIDEO
Descoperire șocantă pe o plajă din Istrael

O creatură imensă a fost descoperită pe o plajă din Israel. Oamenii au fost îngroziți de ceea ce au văzut.

Creatură imensă, descoperită

Creatura a fost descoperită pe o plajă lângă orașul Așkelon din Israel. Este vorba despre o balenă cu înotătoare. Mamiferul avea peste 17 metri lungime. Această specie este a doua ca mărime din lume, după balena albastră, fiind si una dintre cele mai rapide.

Descoperirea a fost făcută duminică. Tot atunci experţii guvernamentali au colectat probe din corpul cetaceului care a fost apoi îngropat în nisip pe plajă, cu ajutorul unui excavator şi buldozer, a constatat un fotograf AFP, potrivit Agerpres.

S-a crezut inițial că decesul cetaceului ar fi fost cauzat din cauza poluării, în urma scurgerilor de petrol. Totuși, Autoritatea Israelului pentru Natură şi Parcuri a declarat vineri că moartea sa “nu poate fi legată de poluarea cu gudron”.

Conform autoritaților balena cu înotătoare descoperita moarta pe plajă ar avea o greutate de 25 de tone. Aceasta se afla într-un stadiu avansat de putrefacție, ceea ce a făcut ca moartea sa să fie datată cu aproximativ două săptămâni înainte de poluare.

Scurgere de petrol in Mediterană

Autorităţile din Israel şi mai multe ONG-uri au curăţat duminică litoralul israelian de la Marea Mediterană după descoperirea uneia dintre cele mai mari scurgeri de petrol din istoria ţării, informează AFP. Zeci până la sute de tone de bitum au fost deversate de pe o navă, conform indicaţiilor iniţiale ale Ministerului Mediului.

“Din cauza poluării cu bitum a plajelor şi a Mării Mediterane (…), Ministerele Mediului, Sănătăţii şi de Interne solicită populaţiei să nu meargă la plajă pentru a înota sau a face sport, până la o notificare ulterioară″, au transmis acestea într-un comunicat comun.

Reprezentanți din Ministerul Mediului, echipe ale armatei, civili şi membri ai unor ONG-uri au străbătut coastele ţării pentru a ridica gudronul eşuat pe plaje. Inclusiv prim-ministrul Benjamin Netanyahu s-a deplasat pe plajele din Aşdod, la sud de Tel Aviv, pentru a participa la operaţiunile de curăţare alături de ministrul mediului, Gila Gamliel.

’Trebuie să privim spre viitor. Acest eveniment şi altele ca acesta în întreaga lume ne arată cât de crucial este să ne îndepărtăm de energiile poluante în favoarea energiilor regenerabile”, a declarat Gamliel la faţa locului.

Din cauza vânturilor si a valurilor puternice care au avut loc aici săptămnâna trecută, tone de gudron au fost revărsate pe plaje, de la Rosh HaNikra, lângă Liban, până la Aşkelon, la marginea Fâşiei Gaza.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI