Ministerul Mediului va oferi vouchere pentru televizoare de 500 de lei. Care sunt condițiile

Ministerul Mediului va oferi vouchere pentru televizoare de 500 de lei. Care sunt condițiile

Ministerul Mediului îți dă iar vouchere ca să-ți schimbi electrocasnicele vechi cu unele noi, mai bune energetic. Anul acesta, voucherul îți va permite să-ți iei chiar și televizoare sau mașini de spălat vase.

Ministerul Mediului promite că un voucher pentru televizoare valorează 500 de lei, iar pentru mașini de spălat vase de 400 de lei.

Rabla pentru electrocasnice continuă și anul acesta

rabla pentru electrocasnice
Statul te ajută să scapi de electrocasnicele vechi

Instituția a publicat și a lansat proiectul de Ordin privind modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice de uz casnic, uzate cu unele noi mai performante din punct de vedere energetic, adică Rabla pentru electrocasnice.

În sesiunea din 2019, persoanele fizice vor putea achiziţiona prin program, pe lângă celelalte categorii aprobate în ediţia precedentă, maşini de spălat vase şi televizoare, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Mediului.

Pentru sceptici, ministrul Mediului a anunțat că anul acesta, suma alocată pentru programul Rabla pentru electrocasnice a fost dublat față de anul trecut, așa că au mai mulți șansa să-și ia televizoare sau alte aparate necesare prin casă.

Succesul foarte mare al ediţiei din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede, în săptămânile următoare, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Cât valorează voucherele cu ajutorul cărora îți iei televizoare și altele

televizor TV
Statul te ajută să-ți iei televizor nou

În ghidul de finanțare este precizată valoarea fiecărui voucher, în funcție de aparatul electrocasnic pe care-l iei și de clasa energetică din care face parte:

Ca să beneficiezi de ocazie, tot ce trebuie să faci este să te înscrii online sau direct la magazin (inclusiv online) și să predai echipamentul vechi atunci când îți este livrat cel nou.

Urmăriți Playtech.ro și pe