10 aug. 2020 | 17:44

Descoperire șocantă la Galați. Legătura cu explozia din Beirut

Știri generale
Descoperire șocantă la Galați. Legătura cu explozia din Beirut
Descoperire șocantă la Galați. Legătura cu explozia din Beirut

Polițiștii din Galați au descoperit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, la sediul unei firme din județ. Administratorul societății este acum cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice. Substanța este aceeași care se face vinovată de uriașa explozie din Beirut, în urmă căreia peste 150 de persoane au murit și aproape 5.000 au fost rănite.

Descoperire șocantă la Galați. Ce legătură există cu explozia de la Beirut

Poliția a găsit nu mai puțin de 35000 de kilograme de azotat de amoniu care era depozitat în condiții improprii, într-un depozit din județul Galați. Azotatul de amoniu este o substanță periculoasă, ea fiind motivul exploziei duriașe din Beirut, care a provocat moartea a 150 de oameni.

Astfel, pe data de 7 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au făcut un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, Galați, al unei societăți comerciale.

35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii la Galați

35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii la Galați

Ce au mai descoperit polițiștii în depozit

Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținut ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”, se arată într-un comunicat al Poliției.

La acel control, polițiștii gălățeni au descoperit și cele 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.

Pentru ce este cercetat administratorul unde s-a descoperit azotatul de amoniu

Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, arată sursa citată.

Mega-explozia din Beirut, Liban, a fost provocată de o cantitate de aproximativ 2.700 de tone de azotat de amoniu. 150 de oameni au murit, iar aproximativ 5000 au fost rănite, multe dintre ele foarte grav.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro