Descoperire șocantă la Galați. Legătura cu explozia din Beirut

Descoperire șocantă la Galați. Legătura cu explozia din Beirut
Descoperire șocantă la Galați. Legătura cu explozia din Beirut

Polițiștii din Galați au descoperit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, la sediul unei firme din județ. Administratorul societății este acum cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice. Substanța este aceeași care se face vinovată de uriașa explozie din Beirut, în urmă căreia peste 150 de persoane au murit și aproape 5.000 au fost rănite.

Descoperire șocantă la Galați. Ce legătură există cu explozia de la Beirut

Poliția a găsit nu mai puțin de 35000 de kilograme de azotat de amoniu care era depozitat în condiții improprii, într-un depozit din județul Galați. Azotatul de amoniu este o substanță periculoasă, ea fiind motivul exploziei duriașe din Beirut, care a provocat moartea a 150 de oameni.

Astfel, pe data de 7 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au făcut un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, Galați, al unei societăți comerciale.

35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii la Galați
35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii la Galați

Ce au mai descoperit polițiștii în depozit

Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținut ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”, se arată într-un comunicat al Poliției.

La acel control, polițiștii gălățeni au descoperit și cele 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.

Pentru ce este cercetat administratorul unde s-a descoperit azotatul de amoniu

Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, arată sursa citată.

Mega-explozia din Beirut, Liban, a fost provocată de o cantitate de aproximativ 2.700 de tone de azotat de amoniu. 150 de oameni au murit, iar aproximativ 5000 au fost rănite, multe dintre ele foarte grav.

Urmăriți Playtech.ro și pe