Descoperire revoltătoare într-un supermarket din Timișoara. Clienții sigur se vor enerva

Descoperire revoltătoare într-un supermarket din Timișoara. Clienții sigur se vor enerva
Descoperire revoltătoare într-un supermarket din Timișoara.

Descoperire revoltătoare într-un supermarket din orașul Timișoara. Inspectorii de la OPC Timiș au amendat supermarketul în cauză cu suma de 40.000 de lei.

Descoperire revoltătoare într-un supermarket din Timișoara

Această amendă a fost dată unui supermarket din Timișoara din cauza condiţiilor în care era ținut „peștele proaspăt” oferit spre vânzare. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Timiş, au găsit azi mai multe nereguli în supermarket aflat în incinta unui centru comercial din Timișoara.

Astfel, spațiile în care era depozitat și comercializat peștele viu erau total neconforme, iar mâncarea era ținută în căldură.

În plus, toate produsele neconforme au fost oprite de la comercializare și a fost dispusă măsura de oprire a activității de comercializare de pește viu și proaspăt.

În plus, mizerie de nedescris, spaţii deteriorate, instalaţii ruginite, sisteme improvizate şi alte multe neajunsuri au fost descoperite de comisarii CRPC Timiş la acest control într-un supermarket din Timişoara, care comercializa peşti vii şi proaspeţi.

”În cadrul activităților curente, comisarii CRPC Timiș au descoperit mai multe nereguli în modul în care-si desfășura activitatea un supermarket din incinta unui centru comercial din municipiul Timișoara.

Spatiile în care era depozitat și comercializat pestele viu erau total neconforme, ruginite, deteriorate, cu miros impropriu etc; mâncarea gătită era păstrată la temperaturi necorespunzatoare; spatiile de preparare alimente murdare, cu diferite improvizații a sistemelor de alimentare cu energie electrică etc.

Toate produsele neconforme au fost oprite de la comercializare.

Agentul economic a primit o amendă în valoare de 40.000 lei și a fost dispusă măsura de oprire a activității de comercializare peste viu și proaspăt”, a transmis, azi șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Vest, Sorin Susanu.

Sfaturi pentru alege corect peștele

Se știe că carnea de peşte este unul dintre produsele cu un termen de valabilitate foarte mic. Ea trebuie păstrată în condiţii speciale pentru a nu se altera. ANPC – Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a dat câteva sfaturi pentru cum să alegi corect peștele proaspăt:

  • Acordă o atenţie deosebita aspectului exterior al produsului pentru a-ți forma o primă apreciere asupra gradului de prospeţime;
  • Nu achiziţiona produse cu suprafaţa mâzguită, lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate, aspect de vechi etc.;
  • Refuză să cumperi peşte şi produse din peşte pentru care aveţi îndoieli privind gradul de prospeţime, calitatea şi modul de informare prin etichetare;
  • Urmăresște modul de etichetare a peştelui şi produselor din peşte şi nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate.
  • Refuză să cumperi peşte şi produse din peşte preambalate pe ale căror etichete nu este înscrisă data durabilităţii minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită;
  • La cumpărarea peştelui şi produselor din peşte, solicită şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul, în mod justificat, dorești să reclami calitatea produsului.
Urmăriți Playtech.ro și pe