04 oct. 2021 | 14:36

Supermarketul care dă fiori reci Lidl și Kaufland: devine preferatul românilor. Cum a reușit să-i cucerească pe toți

News
Supermarketul care dă fiori reci Lidl și Kaufland: devine preferatul românilor. Cum a reușit să-i cucerească pe toți
Retailerul are un proiect de remodalare a magazinelor existente în portofoliu

Spre sfârșitul anului 2020 retailerii din România își anunțau strategiile pentru 2021. Deși retailerii au reușit să obțină profit în plină panemie, totuși a fost afectat de criză. În tot acest timp și magazinele Profi au reușit să se mențină pe piață. Retailerul este mândru de realizările anului trecut. Pentru acest an se anunță o concurență acerbă pentru brand-uri ca Lild sau Kaufland, cu noi magazine Profi deschise.

Magazinele Profi devin un competitor de luat în seamă pentru Lidl și Kaufland

Într-un an de criză generalizată, magazinele Profi au reușit să se mențină pe piață. În 2020, compania a deschis mai puține magazine decât bugetate inițial. Motivul s-a datorat din cauza întârzierilor în obținerea autorizațiilor pe fondul pandemiei COVID-19.

Cu toate astea s-au deschis 237 de magazine Profi noi, încheind anul cu 1.404 de unități. De la 67 de magazine în 2010, compania a devenit rețeaua locală cu cea mai largă acoperire geografică de magazine Profi. Retailerul are peste 22.000 de angajați în acest moment.

Profitul operațional declarat, conform datelor ANAF, s-au ridicat la  383 de milioane de lei în 2020. Datele situează compania pe locul pentru după Lidl, Kaufland și Carrefour România SA.

În prima parte a anului trecut compania deschidea 31 de magazine Profi, dintr-un obiectiv pe tot anul de 250 de magazine. A deschis 15 magazine Profi în ianuarie și 16 în februarie. În octombrie anul trecut, Profi a deschis un nou depozit în județul Giurgiu. Depozitul poate deservi până la 150 de camioane mari de intrare și 200 de camioane de distribuție de ieșire zilnic.

Proiect de remodalare. Magazine Profi cu un alt concept

Tot anul trecut Profi anunța demararea unui proiect de remodalare a magazinelor existente în portofoliu, unele devenind ProfiGo, iar altele râmânând la conceptul de de ProfiCity. Unitățile ProfiCity se răspândesc pe o suprafață mai mare și oferă mai multe produse de vânzare. Conceptul de ProfiCity înseamnă mici supermarketuri destinate zonelor rezidențiale.

“După remodelare, am avut vânzări like for like în medie cu 20-30% mai mari. Am avut chiar și cazuri uimitoare de magazine care au plecat de la un like for like negativ. Au vândut cu 50% mai mult decât înainte de renovare. Numărul de clienți per magazin a crescut, de asemenea, în medie, cu 40%.

Noi suntem foarte mulțumiți de clienții pe care i-am atras. Cei ce testează zona bistro și coffee corner sunt mulțumiți. Se reîntorc în magazine și sunt sigur că, în timp, vor accesa și partea de convenience și supermarket a magazinului. “Începând cu luna august, tot ce aprobăm spre deschidere sunt magazine pe noul format.”, a explicat pentru Economica Andrei Bica, CFO Profi Rom Food.

Profi își continuă expansiunea accelerată și în 2021

Retailerul a anunțat că intenționează să deschidă noi magazine Profi în fiecare an și să devină al doilea cel mai mare jucător de pe piața locală până în 2024. Așa se face că în martie 2021 Profi își anunța intenția de a continua expansiunea la nivel național. Oficialii companiei vorbeau de intențiile de a deschide peste 200 de magazine Profi în toată țara până la sfârșitul anului 2021.

Prima parte a acestui nou proiect a fost concretizat prin inaugurarea a 31 de magazine Profi, la începutul anului. Cea mai nouă unitate, din gama de magazine ProfiCity, a fost deschis la Timișoara, în luna martie. Cu această nouă deschidere, Profi și-a extins rețeaua de retail la un total de 1.433 de unități în 642 de localități și are peste 22.000 de angajați.

Primul trimestru al acestui an, spun oficialii Profi, s-a încheiat pe plus, cu o creștere de cel puțin 6%, față de aceeași perioadă a anului trecut. În ceea ce privește rezultatul operațional calculat pentru aceeași perioadă, Profi a înregistrat o creștere cu 9%.

În noiembrie 2016 Mid Europa Partners, o firmă de capital privat axată pe Europa Centrală și de Sud-Est, a cumpărat Profi Rom Food, compania care operează lanțul Profi, din Fondul Polonez pentru Întreprinderi VI, pentru 533 milioane euro.

PlaySport
Cât A COSTAT cavoul lui Corduneanu! Familia a cheltuit SUTE DE MII DE EURO și a gravat simbolul Jocurilor Olimpice pe el
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Cancan.ro
Cum se comportă, de fapt, Kate Middleton în spatele camerelor de luat vederi. Un fost angajat a spus adevărul gol-goluț!
Stirile PROTV
Șoferii pot reduce cu 25% consumul de carburant dacă renunță la un singur element din mașină. Sfatul util al experților
Romania TV
Cântăreață scuipată, înjurată și dată afară de la filmările pentru Paște: „Am trăit o experiență traumatizantă”
Capital.ro
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
EVZ.ro
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
Adevarul
Comorile satului ajuns pe fundul Lacului Cinciș. Românii erau uimiți de mulțimea vestigiilor antice VIDEO
BZI.ro
Spynews.ro
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ce surpriză! Despărțiți de mai bine de 16 ani, cei doi au apărut din nou împreună: "Am primit multe telefoane!"
Digisport.ro
Primul oraș modern al Imperiului Otoman se află în România. A fost creat de un sultan. „Regimul comunist i-a distrus frumusețea”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă. „De trei zile arunc”
Digi24
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
EVZ.ro
Drama uriașă a lui Naomy, prima femeie transgender din România, care a murit la doar 47 de ani! A fost abandonată într-un șanț, la trei zile după naștere
Spynews
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Capital.ro
Câte zile libere vor avea românii de Paşte şi 1 Mai. Minivacanţa poate avea patru sau şase zile
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
O simplă mișcare care TE COSTĂ MINIMUM 600 de lei. Atenție ce face pe stradă
Mediaflux
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro