Rafturi goale în magazine și supermarketuri. De ce nu se mai găsesc carne, legume sau lapte în Marea Britanie

Rafturi goale în magazine și supermarketuri. De ce nu se mai găsesc carne, legume sau lapte în Marea Britanie
Magazinele sunt goale în Marea Britanie sursă foto CNN

Cetățenii din Marea Britanie se confruntă cu foarte multe probleme. Rafturile din magazine sunt goale, așa că alimente precum laptele, carnea sau legumele nu se mai găsesc. Din păcate, situația aceasta ar putea să se prelungească.

Criza alimentelor în Marea Britanie. Ce se întâmplă, de fapt

Marea Britanie trece printr-o criză alimentară, iar imaginile cu rafturile goale fac înconjurul internetului. Multe produse deja nu se mai găsesc în supermarket-uri și magazine, așa că cetățenii nu știu ce să facă pentru a face rost de anumite alimente considerate la îndemâna oricui de către mulți oameni.

În timp ce există blocaje ale livrării de combustibil și alimente din cauza lipsei de alimente, Boris Johnson le-a explicat tuturor că Marea Britanie o să treacă prin schimbări drastice pentru a ajunge la o economie performantă și salarii mult mai mari.

”Nu vom reveni la modelul vechi şi perimat al salariilor mici şi productivităţii reduse. Răspunsul nu este să revenim la imigraţia necontrolată pentru a menţine salariile mici, ci la controlarea imigraţiei şi la a nu o folosi drept scuză pentru a nu investi în forţa de muncă, în instalaţii şi echipamente.”, a declarat Boris Johnson.

Ce probleme există în Marea Britanie. Locuitorii sunt foarte afectați de lipsa alimentelor

De asemenea, Boris Johnson a vorbit și despre criza de aprovizionare din Marea Britaniei. În domenii precum transporturile rutiere sau abatoare nu se găsesc suficienți oameni pentru a lucra, însă șeful executivului de la Londra a insistat că viitorul o să fie unul mult mai bun.

Acesta le-a sugerat transportatorilor să ofere salarii mult mai mari pentru a rezolva problema deficitului de șoferi, fără a căuta forță de muncă mai ieftină peste hotare. Guvernul lui Boris Johnson a acceptat să ofere 5.000 de vize pentru șoferi străini, dar aceștia nu s-au înghesuit, potrivit Digi24.

Criza, extinsă până la Crăciun?

Mai exact, doar 127 solicitări au fost înregistrate pentru vize temporare, chiar dacă Marea Britanie trece printr-o criză în mai multe sectoare. Pandemia de Covid-19 și Brexit-ul au accentuat problemele, astfel că mulți cetățeni din Anglia au realizat cu stupoare că nu mai găsesc alimentele dorite în magazine.

Nici salariile mici și condițiile de muncă nu îi fac pe șoferii străini să își dorească să aplice pentru o viză temporară.

Cu acestea fiind spuse, Marea Britanie ar putea să nu rezolve provocările legate de aprovizionare până înainte de Crăciun, în momentul în care oamenii o să aibă nevoie de mese îmbelșugate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI