Descoperire halucinantă în bucătăriile restaurantelor de pe litoral. După ce citești asta, sigur nu vei mai mânca în ele

Descoperire halucinantă în bucătăriile restaurantelor de pe litoral. După ce citești asta, sigur nu vei mai mânca în ele
Ce au găsit inspectorii ANPC

Imagini de groază în restaurantele de pe litoral și Delta Dunării. Turiștii sunt în pericol de a face toxiinfecții alimentare și să dezvolte probleme grave în urma consumului unor astfel de preparate.

Imagini de groază din restaurantele de la mare. Ce au găsit inspectorii ANPC

Prețurile de pe litoral au explodat în sezonul acesta, iar o vacanță la mare a devenit un lux pe care puțini și-l permit. Însă odată cu prețurile nu a crescut și calitatea, iar condițiile în restaurante sunt cel puțin periculoase.

O arată și imaginile cu alimente retrase de către ANPC din cauza pericolului la adresa sănătății turiștilor. Produse expirate de 7 ani, bucătării mizere și norme sanitare nerespectate, dar și multă indolență au găsit inspectorii Protecției Consumatorului în urma controalelor făcute în Delta Dunării și pe litoralul românesc.

Doar în Deltă s-au dat amenzi de 500.000 de lei și s-au confiscat 41 de tone de alimente care reprezentau un pericol dacă ar fi fost comercializate.

Pe data de expirare a unei conserva era trecută data 14.08.2014.  Au fost date 71 de amenzi și 27 de avertismente. În plus, inspectatorii au avut două propuneri de închidere până la șase luni.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au creat comandamente speciale pentru litoral și Delta Dunării, unde au făcut verificări intense.

Un restaurant din Năvodari a primit o amendă de 18.000 și s-a făcut o propunere de închidere între 6 și 12 luni. Cu doar două săptămâni înainte avusese o oprire temporare și au fost găsite nereguli.

Condiții mizere în restaurantele din Deltă și de pe litoral

În ultima perioadă au fost raportate tot mai multe cazuri de toxiinfecție alimentară în stațiunile de pe litoral și Delta Dunării.

În condițiile în care prețurile ating niveluri de străinătate, calitatea produselor nu numai că lasă de dorit, dar în multe cazuri este periculoasă pentru consum.

În plus, zonele în care se gătește ar trebui să fie conforme cu regulile de curățenie, însă inspectorii ANPC au găsit mizerie, locuri de depozitare ruginite, alimente depozitate în condiții insalubre și multe produse expirate, mucegăite și care pun în pericol sănătatea a mii de oameni.

Așadar, dacă mergi pe litoral sau în Dunăre și un preparat de la restaurant ți se pare că nu e proaspăt, mai ales dacă e vorba despre pește sau fructe de mare, trimite-l înapoi și îndreaptă-te mai degrabă spre un supermarket.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI