Ce se întâmplă acum pe litoral. Zeci de restaurante au fost amendate drastic, altele au fost închise

Ce se întâmplă acum pe litoral. Zeci de restaurante au fost amendate drastic, altele au fost închise
Amenzi drastice la restaurantele de pe litoral

Amenzi uriașe la comercianții de pe litoral care nu au respectat regulile impuse de Guvernul României! Medicii veterinari de la DSV Constanța au descins pe litoral! Aceștia au efectuat mai multe controale la restaurantele, terasele, barurile și alte localuri vizitate de mii de turiști.

Amenzi drastice la restaurantele de pe litoral

Medicii veterinari au constatat o multitudinea de nereguli și au aplicat amenzi usturătoare, care depășesc 366 de mii de lei. Controalele au vizat 76 de restaurante, cinci pizzerii, 28 de unităţi fast-food, cinci braserii, 15 bufeturi, trei bistrouri, 18 baruri, două snack-baruri, 37 magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie – patiserie, trei cofetării şi patiserii, şase rulote, două tonete şi o unitate de produse congelate, din staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Nu mai puțin de 44 de unități alimentare (15 restaurante, nouă unităţi fast-food, patru bufeturi, două magazine alimentare, trei baruri, o pizzerie, două rulote, o braserie şi patru laboratoare de cofetărie) au fost amendate cu 366.000 de lei.

Amenzi drastice la restaurantele de pe litoral
Amenzi drastice la restaurantele de pe litoral

44 de unități alimentare au primit amenzi de 366 de mii de lei

„În urma acestor verificări, s-au constatat deficienţe privind manipularea produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare în spaţii care nu sunt aprobate sanitar veterinar, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, au comunicat cei de la Direcția Sanitar-Veterinară Constanța, scrie cugetliber.ro.

Inspectorii DSV au recurs la metode drastice pentru două unități de alimentație publică, pe care le-au închis temporar, până la remedierea problemelor găsite la fața locului. Cele vizate au fost un restaurant și o unitate tip fast-food de pe litoral.

Turiștii care constată nereguli la restaurantele și terasele pe care le vizitează în aceste zile sunt rugați de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul DSV Constanţa, să apeleze numărul Comandamentului Sezon Estival 2020 – 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr de telefon va funcţiona în paralel cu numărul call-centerului ANSVSA – 0800/826.787, unde apelul este gratuit, din orice reţea de telefonie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI