17 aug. 2021 | 23:45

Piscinele periculoase din Delta Dunării. Au fost deja închise, ce s-a descoperit

News
Piscinele periculoase din Delta Dunării. Au fost deja închise, ce s-a descoperit
Piscinele periculoase din Delta Dunării

Inspectorii ANPC au aplicat amenzi în valoare de 35.000 de lei, dar au și închis activitatea unui operator economic din Delta Dunării, după ce s-au descoperit grave deficiențe.

Piscinele periculoase din Delta Dunării

Comisarii Comandamentului Delta Dunării au constatat o serie de deficiențe, în urma verificărilor efectuate în Murighiol.

Conform ANPC, s-au aplicat două amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 de lei, la care s-au mai adăugat și măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor la piscină, precum și a utilizării toboganelor până la remedierea deficiențelor, cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult șase luni.

Pintre neregulile constatate de comisarii ANPC se numără și nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de lege, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2;

De asemenea, pisicina nu avea marcată adâncimea bazinului, în zonele în care acest lucru este obligatoriu, nu era prevăzută cu prediluviu, nu avea balustrade la treptele de ciment prin care se făcea accesul, iar discul negru pentru determinarea limpezimii apei lipsea.

În plus, reprezentanţii ANPC au susţinut că nu au fost prezentate documente din care să reiasă durata medie de utilizare a toboganului din incintă şi nici efectuarea unor analize de risc în utilizare. Un alt detaliu este acela că nu era afişat regulamentul de utilizare a toboganului.

Despre ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) reprezintă un organ de specialitate al administrației publice centrale din România. Are personalitate juridică și se află în subordinea Guvernului. Până în anul 2001, Autoritatea s-a numit Oficiul pentru Protecția Consumatorilor (OPC).

În teritoriu, ANPC este reprezentată de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC), dar și de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC).

ANPC, în control pe litoral

Vara aceasta, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a fost în control pe litoralul românesc și a făcut publice primele rezultate ale activității structurii de control special create, ”Comandamentul Litoral 2021”, activitate desfășurată în perioada 1-8 iulie 2021, când comisarii ANPC au efectuat 192 actiuni de control.

”După prima săptămână plină a Comandamentului, rezultatele consilierii operatorilor economici, care activează, în acest sezon, pe litoral, și-au făcut simțită prezența și, ca urmare a acestor verificări, au fost aplicate 204 avertismente, urmând ca micile probleme găsite să fie remediate în cel mai scurt timp, iar echipele ANPC să revină pentru a se convinge de acest lucru”, spunea Claudiu Dolot, Președintele ANPC.

Cele mai importante abateri constatate de ANPC au fost:

Comercializarea sau utilizarea ca materie primă a unor produse alimentare cu data durabilității minimale/data limită de consum depășite

  • Folosirea de aparate de măsură neverificate și neomologate
  • Nerespectarea condițiilor de depozitare specificate de producător pe eticheta produselor alimentare
  • Schimbarea stării termice a unor produse alimentare, fără autorizarea specifică acestor operațiuni (din refrigerat în congelat sau recongelări)
  • Utilizarea unor spații de producție neigienizate
  • Utilizarea unor ustensile de bucătărie vechi care nu pot fi igienizate corespunzător și unor coșuri de deșeuri menajere fără capac.
Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru români cu privire la data la care se vor primi pensiile de Paște: ”Nu toată lumea trebuie să primească banii pe data de 1 sau pe data de 2!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro