Depozitezi greșit castraveții! Cum se păstrează proaspeți mai mult timp, de fapt

Depozitezi greșit castraveții! Cum se păstrează proaspeți mai mult timp, de fapt
Cum depozitezi corect castraveții. Dacă vei respecta următorii pași, castraveții nu se vor strica niciodată înainte de expirarea naturală.

Castraveții se pot strica rapid, din cauza conținutului ridicat de apă pe care îl au. Există, însă, o soluție ușoară care va menține castraveții crocanți și proaspeți pentru mai mult timp. Iată care este cel mai eficient mod de a depozita castraveții pentru a le prelungi durata de valabilitate. Află cum depozitezi corect castraveții, potrivit secretelor din bucătărie.

Cum se păstrează proaspeți castraveții

Pentru a vă bucura de cea mai sănătoasă formă a castraveților, aceștia trebuie consumați în maximum două săptămâni de la cumpărare. Pulpa moale și apoasă a castraveților poate deveni neplăcută după această perioadă. Mai ales dacă sunt depozitați în condiții neconforme. La fel ca în cazul cepelor, există un „cel mai mare truc” pentru depozitarea castraveților.

Stratul de la exterior al castraveților poate părea o formă bună de protecție pentru pulpă. Însă acesta poate fi ușor deteriorat de greutatea altor produse astfel încât un sertar încăpător din frigider este adesea cel mai bun loc pentru depozitarea castraveților.

„Cheia este să lăsați castraveții să respire”, a transmis John Amann, co-șef al Castle Hot Springs din Arizona, potrivit publicației The Express.

Recipientul în care este depozitat castravetele trebuie să fie căptușit cu un prosop de hârtie curat. Acesta va avea rolul de a absorbi excesul de umiditate. Trebuie să ținem cont și de faptul că leguma va transpira odată ce va fi refrigerată.

„Orice contact direct cu apa va scurta durata de viață a castraveților”, a mai avertizat John Amann.

Cum depozitezi corect castraveții

Pentru depozitarea castraveților, țineți cont, în primul rând, de faptul că aceștia nu pot fi păstrați mai mult de două săptămâni în frigider. Este recomandat ca înainte să depozitați castraveții, să vă informați în legătură cu secrete în funcție de care alegi cei mai buni castraveți din piață. Pentru o stocare corectă a legumelor, urmați pașii de mai jos.

  1. Spălați castraveții.
  2. Clătiți-i cu apă rece și lăsați-i la uscat.
  3. Înfășurați castraveții în prosoape de hârtie, întregi, în mod individual. Prosopul de hârtie va avea rolul de a absorbi apa pe care o eliberează castravetele și va preveni stricarea legumelor care riscă să devină moi.
  4. Așezați castraveții într-un recipient de depozitare, într-o pungă cu fermoar sau într-un recipient etanș pentru a nu se usca.
  5. Puneți castraveții în sertarul cu produse congelate.
  6. Asigurați-vă că depozitați castraveții separat de fructe precum merele, care eliberează gaz etilenă ce accelerează procesul de coacere a altor fructe și legume din jur.
  7. Păstrați castraveții spre partea din față a frigiderului. Depozitarea castraveților sub cincizeci de grade Fahrenheit poate provoca leziuni de răcire. Dacă nu puteți depozita castraveții în sertarul cu produse crocante, depozitați-i în partea cea mai caldă a frigiderului, spre partea din față.