Castraveții se pot strica rapid, din cauza conținutului ridicat de apă pe care îl au. Există, însă, o soluție ușoară care va menține castraveții crocanți și proaspeți pentru mai mult timp. Iată care este cel mai eficient mod de a depozita castraveții pentru a le prelungi durata de valabilitate. Află cum depozitezi corect castraveții, potrivit secretelor din bucătărie.
Pentru a vă bucura de cea mai sănătoasă formă a castraveților, aceștia trebuie consumați în maximum două săptămâni de la cumpărare. Pulpa moale și apoasă a castraveților poate deveni neplăcută după această perioadă. Mai ales dacă sunt depozitați în condiții neconforme. La fel ca în cazul cepelor, există un „cel mai mare truc” pentru depozitarea castraveților.
Stratul de la exterior al castraveților poate părea o formă bună de protecție pentru pulpă. Însă acesta poate fi ușor deteriorat de greutatea altor produse astfel încât un sertar încăpător din frigider este adesea cel mai bun loc pentru depozitarea castraveților.
„Cheia este să lăsați castraveții să respire”, a transmis John Amann, co-șef al Castle Hot Springs din Arizona, potrivit publicației The Express.
Recipientul în care este depozitat castravetele trebuie să fie căptușit cu un prosop de hârtie curat. Acesta va avea rolul de a absorbi excesul de umiditate. Trebuie să ținem cont și de faptul că leguma va transpira odată ce va fi refrigerată.
„Orice contact direct cu apa va scurta durata de viață a castraveților”, a mai avertizat John Amann.
Pentru depozitarea castraveților, țineți cont, în primul rând, de faptul că aceștia nu pot fi păstrați mai mult de două săptămâni în frigider. Este recomandat ca înainte să depozitați castraveții, să vă informați în legătură cu secrete în funcție de care alegi cei mai buni castraveți din piață. Pentru o stocare corectă a legumelor, urmați pașii de mai jos.