Cum păstrezi ceapa proaspătă timp de 6 luni. Cel mai tare truc pentru depozitarea ei

Cum păstrezi ceapa proaspătă timp de 6 luni. Cel mai tare truc pentru depozitarea ei
Cum păstrezi ceapa proaspătă pentru jumătate de an. Dacă respecți aceste trucuri, nu se va strica și nici nu va mucegăi.

Ceapa este o legumă folosită de nenumărate ori de gospodine la prepararea a diverse feluri de mâncare. Una dintre principalele probleme cu care se confruntă oamenii, în general, când vine vorba de ceapă este depozitarea. Este important de precizat că ceapa trebuie să fie ținută departe de cartofi. Totodată, este recomandat ca această legumă să nu fie depozitată la temperaturi reci. Iată cum păstrezi ceapa proaspătă chiar și pentru jumătate de an, cu câteva trucuri inteligente!

Cum păstrezi ceapa proaspătă

Dacă ceapa încolțește, se înmoaie sau mucegăiește, este foarte posibil să nu fie depozitată în locul potrivit. În continuare vom prezenta câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru depozitarea cepei. Dacă veți respecta aceste trucuri, ceapa va rămâne proaspătă pentru timp de șase luni de zile.

În primul rând, ceapa nu trebuie păstrată niciodată la frigider. Dacă faceți acest lucru, leguma se „tocește” sau începe să putrezească. Depozitarea cepei în frigider o expune la condiții umede, exact opusul a ceea ce are nevoie. Din cauza faptului că ceapa absoarbe ușor umezeala, aceasta poate deveni moale și se poate strica foarte repede.

„Ceapa preferă să fie depozitată într-un loc uscat, răcoros și care are o bună ventilație. Așa că nu o puneți într-un sertar, puneți-o într-o cămară, dacă acolo există multă circulație a aerului. Ventilația este foarte importantă pentru legume”, a explicat o un bucătar străin, pe YouTube.

Un alt lucru care trebuie evitat este depozitarea cepei lângă cartofi. Din cauza umezelii și a gazului etilenă pe care îl emană ceapa, cartofii pot începe să germineze. Puteți depozita ceapa, în schimb, în apropierea usturoiului.

Trucuri pentru a evita stricarea cepei

Un alt truc care poate preveni apariția mucegaiului în locurile în care depozitați ceapa presupune utilizarea pungilor de plastic. Ceapa are nevoie să respire, motiv pentru care dacă doriți să depozitați mai multe cepe împreună, este recomandat să folosiți pungi de plastic. Acestea vor ajuta și la menținerea nivelului de umiditate la un nivel scăzut.

Pentru depozitarea pe termen scurt, gospodinele recomandă să puneți ceapa într-un castron pe tejgheaua din bucătărie. Sau ceapa se taie felii și se pune pe mobilă. Dacă vorbim despre o perioadă lungă de timp însă, ceapa trebuie păstrată într-un loc răcoros, uscat și întunecat, unde razele directe ale soarelui nu au acces.

Citește și: A tăiat ceapa și a lăsat-o într-o cameră proaspăt vopsită. Ce s-a întâmplat în câteva ore este uluitor

Dacă doriți să depozitați ceapă la congelator, puteți opta și pentru această variantă. Singura diferență este că, în acest caz, leguma trebuie tăiată sub formă de felii sau tocată. Niciodată nu se lasă la congelator ceapă întreagă.