Denise Rifai, mesaj tranșant după a doua zi de proteste: ”Ce penibil!!! O Europă întreagă e închisă”

Denise Rifai, mesaj tranșant după a doua zi de proteste: ”Ce penibil!!! O Europă întreagă e închisă”
Denise Rifai, mesaj după a doua zi de proteste față de noile restricții

Românii protestează de două zile în stradă, în Capitală și în câteva mari orașe din țară, după momentul în care s-au aplicat restricțiile suplimentare impuse de autorități, în contextul în care incidența crește, iar locurile în spitale lipsesc. Oamenii au cerut reluarea activităților suspendate și renunțarea la purtarea măștii. Jandarmii au anunțat că au dat sute de amenzi și vor urma și altele. Un mesaj despre cele întâmplate a avut și Denis Rifai, care s-a legat îndeosebi de manifestanții care au folosit petarde la protestul de cu seară.

Denise Rifai, mesaj după a doua zi de proteste

„Ce penibil!!!!! Ce proteste sunt astea ???!!!!!! Cine sunt cei care protesteaza cu petarde si de ce???! O europa intreaga e inchisa ! Toate statele occidentale sunt inchise si, la noi, cateva “capete luminate” din “distinsa” clasa politica au aglutinat niste agitatori/huligani, pe care i-au inserat intre asa-zisii protestatari ca sa arunce cu petarde! Deosebit!!!!

Sper din toata inima ca Guvernul Romaniei sa urmeze, cu strictete, strategia pe care o au configurata pentru aceasta perioada! Nu ne conduc cativa huligani care, clar, sunt plantati cu un scop precis! Ei nu sunt ROMANIA! Democratie NU inseamna proteste politice pe sanatatea noastra! Si noi avem dreptul Constitutional si Democratic la SANATATE!”, a notat prezentatoarea Kanal D pe contul de Facebook.

Manifestații nocturne față de noile restricții 

În București, protestatarii s-au adunat în Piața Universității și au pornit în marș spre Piața Victoriei. Nu au purtat măști și au strigat împotriva Guvernului și a restricțiilor impuse. Forțele de ordine care au supravegheat protestul au dat câteva amenzi, precum seara precedentă. Peste 500 de oameni au ieșit în stradă și la Galați, după ora 22:00, când circulația era restricționată. Ei au ajuns până în fața Prefecturii, unde au cerut să se întâlnească cu reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Protest a fost și la Timișoara. Jandarmii au legitimat aproape 130 de persoane, care vor fi amendate. În Arad,
unde incidența cazurilor depășește 5 la mia de locuitori, sute de oameni, în mașini sau pe jos, au mărșăluit prin oraș. Protestatarii au aruncat cu petarde și au purtat pancarte pe care scria ”Vrem libertate”, ”Vrem să respirăm”, ”Mișcarea înseamnă viață, sportul înseamnă sănătate”.

Autoritățile au decis ca vineri, sâmbătă și duminică magazinele să se închidă la ora 18:00, iar deplasările în afara locuinței să fie interzise după ora 20:00 în localitățile cu o rată a infectărilor cu peste 4 la mie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI