12 aug. 2022 | 16:48

De ce s-a amânat, de fapt, sentinţa lui Gheorghe Dincă. Primul interviu cu „Monstrul din Caracal” din închisoare: „E mult de zis”

News
De ce s-a amânat, de fapt, sentinţa lui Gheorghe Dincă. Primul interviu cu „Monstrul din Caracal” din închisoare: „E mult de zis”
„Nu avem niciun cadavru, nici identificat, nici neidentificat”

„Monstrul din Caracal” ar fi trebuit să își primească sentința din partea instanței de judecată vineri, 12 august. Pronunțarea finală privind condamnarea criminalului de la Caracal ar fi trebuit să vină după ce Gheorghe Dincă s-a făcut responsabil de dispariția a două tinere adolescente, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, în anul 2019. În ciuda anunțurilor inițiale, soarta acuzatului nu a mai fost pecetluită astăzi. Află de ce s-a amânat sentința pentru Gheorghe Dincă.

UPDATE: Gheorghe Dincă a oferit primul interviu din închisoare.

„(Cum a decurs ancheta?) E mult de zis. În dimineaţa când s-a intrat în pod atunci m-au rupt în bătaie 2 ore şi 45 de minute… Dar nu cu bătăi, cu pumni, cu pulane. Am fost dus jos în curte atunci când a intrat în dimineaţa de 26.07.2019. Am fost luat de mascaţi, de trupele mascate din Slatina, şi numai în bocanci, în bombeuri, mi s-au rupt coaste, am coaste rupte în partea stângă în dreptul inimii şi mi s-a spart pieptul, coşul pieptului, cum se zice, sternul, au măsluit radiografii şi au zis că nu am nimic. Toate s-a mers pe măsluire.

Toate probele din dosar văzute de oamenii de ştiinţă şi de specialişti duc că nu există probe şi eu nu am săvârşit acele orori. Am două capete de acuzare, sunt acuzat de două omoruri, de două profanări de cadavre, de două traficări de persoane, de două violuri.

Din tot ce s-a întâmplat şi este adevărat este un viol. Pentru că persoana respectivă care i-am plătit a tras de timp. Pe Alexandra. Este adevărat. Pentru că m-a scos din minţi şi nici n-a vrut să restituie banii şi nici să presteze, treaba a degenerat şi atunci am luat-o cu forţa. Recunosc şi indiferent ce ar fi, asta aşa s-a întâmplat”, a declarat Gheorghe Dincă.

Ce se întâmplă cu „monstrul de la Caracal”

Știre inițială: Nu cu foarte mult timp în urmă, Gheorghe Dincă, acuzat de răpirea, abuzarea și uciderea a două tinere adolescente, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, în anul 2019, a trecut într-un alt regim de detenție. Mai exact, „monstrul de la Caracal”, așa cum a fost supranumit în popor, a trecut în regim de detenție preventiv în urmă cu câteva săptămâni.

În acest cadru, Gheorghe Dincă s-a bucurat de mai multă libertate decât în cel dintâi regim în care a fost reținut. În primul rând, potrivit unor surse, acuzatul nu a mai trebuit să poarte cătușe. Atunci când va fi condamnat, Gheorghe Dincă va urma să se întoarcă în regimul de maximă siguranță din penitenciar.

Ce se întâmplă, însă, acum cu Gheorghe Dincă? Bărbatul ar fi trebuit să primească, vineri, verdictul final privind condamnarea sa pentru faptele pentru care a fost acuzat. Numai că a intervenit o răsturnare de situație în cazul Caracal.

Potrivit ultimelor informații, judecătoarea care ar fi trebuit să îl condamne pe Gheorghe Dincă vineri, 12 august, este în vacanță. Grefierul de serviciu nu poate fi contactat, de asemenea. Prin urmare, „monstrul de la Caracal” nu își va mai afla astăzi soarta.

De ce s-a amânat sentința pentru Gheorghe Dincă

Avocata familiei Luizei Melencu, una dintre adolescentele răpite în anul 2019 de către Gheorghe Dincă, susține că decizia instanței a fost amânată pentru a induce în eroare în mod intenționat opinia publică.

„Această amânare a deciziei instanței este o mișcare deliberată de inducere în eroare a opiniei publice. Nu am înțeles gândirea judecătoarei, atunci când în luna iunie a anunțat că va da pronunțarea în luna august. Nu știa atunci că în august este perioada vacanței judecătorești?

Cred că a făcut acest lucru intenționat, ca să amâne decizia și ca lumea să uite. Nu știu când se va da pronunțarea, fiindcă judecătoarea e în vacanță. Grefierul de serviciu nu răspunde”, a declarat avocata familiei Luizei Melencu, Carmen Obârșan, pentru redacția Impact-Playtech.

Avocata a mai subliniat că va cere judecătoarei pedeapsa maximă pentru inculpat. Potrivit acesteia, nu există nicio dovadă concretă a faptului că Gheorghe Dincă le-ar fi ars sau ucis pe cele două tinere adolescente pe care le-a răpit. Cu toate acestea, el rămâne în mod clar complice la fapte.

Ce spun avocații familiilor tinerelor adolescente

Pe de altă parte, avocatul familiei celeilalte tinere, Alexandra Măceșanu, a spus că se aștepta ca sentința care ar fi trebuit să fie pronunțată vineri să fie amânată. Potrivit ultimelor informații, verdictul în cazul Caracal va fi pronunțat pe 9 septembrie. Însă avocatul Aurel Moldovan spune că este foarte posibil ca și atunci decizia judecătoarei în cazul lui Gheorghe Dincă să se amâne.

„După mine, este foarte posibil ca sentința în acest dosar să nu se dea nici în septembrie. Dacă în dosarele mărunte, unde lucrurile sunt clare, se produc trei sau patru amânări până la pronunțarea sentinței, vă puteți imagina că e normal să se producă așa ceva într-unul așa de greu, de delicat pentru soarta unor oameni, în care probele trebuie analizate cu maximă atenție.

Eu cred că cel mai devreme am putea avea o primă sentință în octombrie, dar mă aștept în egală măsură să dureze și șase luni până la aflarea deciziei!”, a spus avocatul Aurel Moldovan, pentru sursa citată.

PlaySport
WOW! Mădălina Ghenea n-a mai apărut niciodată așa! Cum s-a lăsat pozată pe străzile din Veneția
Ego.ro
Andreea Marin, GOALĂ în cadă! Pozele incendiare din telefon au scăpat pe net. Niciodată nu ai văzut-o AȘA!
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Nu e o glumă! Meghan Markle s-a apucat să vândă dulceață de căpșuni 😲
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Alina Sorescu a dat MAREA VESTE înainte de Paşte
Capital.ro
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi definitivă
EVZ.ro
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
Adevarul
Cum a fost aleasă Dobrogea ca loc de construcție al Centralei nucleare. Proiectul demarat de Nicolae Ceaușescu și inaugurat de Ion Iliescu VIDEO
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Se pregătește ”nota de plată”! Ce riscă Ronald Araujo, după gesturile făcute la adresa lui Istvan Kovacs
Digisport.ro
Pepe a dezvăluit ce etnie are. Nici soția sa nu este româncă: „Mi s-a spus că sunt mai focos decât un român”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
Marea împăcare pentru Simona Halep. Este anunțul anului după furtună
Capital.ro
Locul de pe Pământ unde aurul iese singur la suprafață. Cel care l-ar strânge ar câștiga 6.000 de dolari pe zi
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Noapte magică în CHAMPIONS LEAGUE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro