Gheorghe Dincă, 30 de ani de închisoare pentru omor în cazul crimelor din Caracal. Câţi bani trebuie să dea familiilor

Gheorghe Dincă, 30 de ani de închisoare pentru omor în cazul crimelor din Caracal. Câţi bani trebuie să dea familiilor
Gheorghe Dincă, 30 de ani de închisoare pentru omor în cazul crimelor din Caracal. Câţi bani trebuie să dea familiilor

Astăzi a fost o zi importantă în dosarul „Caracal”. Magistrații au ajuns la momentul la care au dat sentințăa în cel mai dureros dosar. Astăzi, principalul inculpat, Gheorghe Dincă și-a aflat sentința dată de judecători. Conform informațiilor, Gheorghe Dincă va sta în spatele gratiilor pentru următorii 30 de ani. Pe lângă asta, magistrații au decis și care sunt sumele pe care Gheorghe Dincă le va păti familiilor celor două victime.

Gheorghe Dincă va sta în spatele gratiilor pentru următorii 30 de ani

Magistrații au luat cea mai așteptată decizie din ultimii ani. Decizia, în dosarul „Caracal” a fost una cu executare, și cu plata unor daune familiilor celor două victime.

Decizia magistraților a fost că Gheorghe Dincă va sta în spatele gratiilor pentru următorii 30 de ani. Setința inițială era 108 ani, din care va executa doar 30 de ani în spatele gratiilor.

În afară de sentința definitivă de încarcerare, Dincă va plăti 100.000 de euro pentru familia Luizei Melencu și late 510.000 familiei Alexandrei Măceșanu.

entința a fost dată în cursul acestei zile, deși, conform unor avocaților, „după ora 14 va fi dată pronunțarea. Noi am făcut cerere de pronunțare a hotărârii prin citirea minutei în ședință publică, în sala unde au avut loc dezbaterile, conform art. 402 și 405 NCP”, a explicat Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

Tribunalul Olt a dat sentința cu executare

Unul din cele mai mediatizate și controversate dosare a ajuns la final astăzi, 23 septembrie 2022. Decizia definitivă, de 30 de ani, era una așteptată, în contextul dovezilor aduse de procurorii de caz.

Cu toate că, de-a lungul timpului, au existat discrepanțe, atât la dosar, cât și în declarațiile sale, Gheorghe Dincă a rămas principalul suspect în dosarul „Caracal”.

Pe lângă sentință, de-astăzi înarceratul definitiv Dincă va plăti și daune în valoarea de 600.000 de euro, celor două familii.

Familiei Melencu, magistrații au decis suma de 100.000 de euro, iar familiei Măceșanu, 500.000 cu titlu de daune morale și 10.000 euro către partea civilă.

În afară de aceste sume, Gheorghe Dincă va mai plăti și cheltuieli judiciare avansate de stat în valoare de 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale.

Celălalt implicat în dosar, Fane Risipițeanu, acuzat de viol, procurorii au cerut pentru acesta o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

Situația tensionată a fost pe tot parcursul procesului. S-a ajuns la un moment dat ca judecătorii să o scoată afară pe Mama Alexandrei Măceșanu. La fel s-a întâmplat și cu bunicul Luizei Melencu.

„Judecătoarea l-a susţinut în exprimarea acelor expresii obscene cu privire la fete. Expresii de jignire, pur şi simplu. A sugerat că şi Alexandra, şi Luiza sunt nişte prostituate. Nu i-au pus, nici judecătoarea şi nici procurorul, nişte întrebări prin care să se afle unde ar putea fi fetele.

Nu, întrebările care au fost: cum era, cum presta sex…? Nu ne interesează performanţele sexuale ale lui Dincă, ci ne interesează unde sunt fetele. Nu a fost un interogatoriu condus cu profesionalism”, susține Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.

Decizia magistraților este una finală cu executare, iar inculpatul va sta după gratii timp de 30 de ani.