07 mai 2020 | 09:45

Declarații apocaliptice ale lui Donald Trump. Cu ce a comparat actuală criză sanitară

Știri generale
Declarații apocaliptice ale lui Donald Trump. Cu ce a comparat actuală criză sanitară

Președintele SUA, Donald Trump, care la începutul crizei pandemiei de COVID-19 a negat vehement pericolul infecției, face acum o comparație surprinzătoare. Cu ce a asemănat șeful de la Casa Albă actuala criză sanitară, precum și mărturisiri cu privire la momentul în care ar fi realizat gravitatea situației, în cele ce urmează.

Donald Trump, declarații apocaliptice

Șeful de stat american nu doar că admite pericolul provocat de răspândirea virusului temut, ba chiar declară că reprezintă „cel mai grav atac“ care a lovit vreodată Statele Unite, arătând cu degetul spre China.

„Am trecut prin cel mai rău atac pe care l-am avut vreodată în țara noastră, acesta este cel mai rău atac pe care l-am avut vreodată. Nu a existat niciodată un atac ca acesta!

Și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată! Ar fi putut fi oprit de la sursă. Ar fi putut fi oprit în China. Ar fi trebuit să fie oprit chiar acolo unde a început totul. Și nu a fost“, a acuzat șeful de la Casa Albă, potrivit BBC.

„Este mai rău decât World Trade Center“

Trump compară pandemia de COVID-19 cu atacul surpriză al Japoniei din Al Doilea Război Mondial (atacul aerian asupra bazei militare navale a SUA din portul Pearl Harbor din Hawaii, din 1941) și chiar cu prăbușirea World Trade Center.

Atacul surpriză de la Pearl Harbor

Atacul surpriză de la Pearl Harbor

„Acest lucru este mai rău decât Pearl Harbor, este mai rău decât World Trade Center“, a declarat Trump de la Biroul Oval, făcând trimitere la ofensiva aeriană care a făcut peste 2.400 de victime americane, determinând SUA să intre în război, și la atentatele din 11 septembrie 2001 care au făcut aproape 3.000 de morţi.

Ba mai mult, președintele american a admis că nu a înțeles de la început gravitatea situației, și a vorbit despre motivul pentru care a renunţat în cele din urmă la suprimarea celulei de criză pentru SARS-COV-2.

„Nu mi-am dat seama cât de populară a fost celula de criză“, a declarat oficialul. „Este foarte apreciată de public“, a completat el.

Supărat de faptul că chinezii nu au putut opri răspândirea virusului, Trump a conchis următoarele: „Văd dușmanul invizibil (coronavirusul n.r.) ca un război. Nu-mi place cum a ajuns aici, pentru că ar fi putut fi oprit, dar nu a fost. Văd inamicul invizibil ca un război“.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Irinel Columbeanu, de la azil la distracție în club. Cum a fost posibil
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
Rusia retrage trupele. S-a ajuns la un acord. Kremlinul a confirmat
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro