Declarații apocaliptice ale lui Donald Trump. Cu ce a comparat actuală criză sanitară

Președintele SUA, Donald Trump, care la începutul crizei pandemiei de COVID-19 a negat vehement pericolul infecției, face acum o comparație surprinzătoare. Cu ce a asemănat șeful de la Casa Albă actuala criză sanitară, precum și mărturisiri cu privire la momentul în care ar fi realizat gravitatea situației, în cele ce urmează.

Donald Trump, declarații apocaliptice

Șeful de stat american nu doar că admite pericolul provocat de răspândirea virusului temut, ba chiar declară că reprezintă „cel mai grav atac“ care a lovit vreodată Statele Unite, arătând cu degetul spre China.

„Am trecut prin cel mai rău atac pe care l-am avut vreodată în țara noastră, acesta este cel mai rău atac pe care l-am avut vreodată. Nu a existat niciodată un atac ca acesta!

Și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată! Ar fi putut fi oprit de la sursă. Ar fi putut fi oprit în China. Ar fi trebuit să fie oprit chiar acolo unde a început totul. Și nu a fost“, a acuzat șeful de la Casa Albă, potrivit BBC.

„Este mai rău decât World Trade Center“

Trump compară pandemia de COVID-19 cu atacul surpriză al Japoniei din Al Doilea Război Mondial (atacul aerian asupra bazei militare navale a SUA din portul Pearl Harbor din Hawaii, din 1941) și chiar cu prăbușirea World Trade Center.

Atacul surpriză de la Pearl Harbor
Atacul surpriză de la Pearl Harbor

„Acest lucru este mai rău decât Pearl Harbor, este mai rău decât World Trade Center“, a declarat Trump de la Biroul Oval, făcând trimitere la ofensiva aeriană care a făcut peste 2.400 de victime americane, determinând SUA să intre în război, și la atentatele din 11 septembrie 2001 care au făcut aproape 3.000 de morţi.

Ba mai mult, președintele american a admis că nu a înțeles de la început gravitatea situației, și a vorbit despre motivul pentru care a renunţat în cele din urmă la suprimarea celulei de criză pentru SARS-COV-2.

„Nu mi-am dat seama cât de populară a fost celula de criză“, a declarat oficialul. „Este foarte apreciată de public“, a completat el.

Supărat de faptul că chinezii nu au putut opri răspândirea virusului, Trump a conchis următoarele: „Văd dușmanul invizibil (coronavirusul n.r.) ca un război. Nu-mi place cum a ajuns aici, pentru că ar fi putut fi oprit, dar nu a fost. Văd inamicul invizibil ca un război“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI