Deciziile lui Vladimir Putin, contestate şi de parlamentari apropiaţi. Mobilizarea a scos ruşii în stradă

Deciziile lui Vladimir Putin, contestate şi de parlamentari apropiaţi. Mobilizarea a scos ruşii în stradă
Vladimir Putin, contestat de apropiati

Sunt probleme mari în Rusia după ce deciziile lui Vladimir Putin au fost contestate şi de parlamentari apropiaţi ai acestuia. Mobilizarea parțială anunțată de șeful de la Kremlin în urmă cu câteva zile a scos ruşii în stradă. Toate amănuntele interesante, în rândurile de mai jos ale articolului.

Vladimir Putin, contestat de apropiați în privința mobilizării. Ce se întâmplă în Rusia

Cei mai importanți doi parlamentari ruși au avut o reacție duminică la problemele ce au apărut după anunțul de mobilizare parțială al lui Vladimir Putin. Cei doi politicieni au ordonat oficialilor din teritorii să țină sub control situația și să rezolve rapid „excesele” care au stârnit furia publică, informează Reuters.

Decizia președintelui Vladimir Putin de a ordona prima mobilizare militară a Rusiei de după cel de-al Doilea Război Mondial a declanșat proteste ample în întreaga Rusie și a dus la fuga în valuri a numeroși bărbați de vârstă militară, fapt care a dus la blocaje în frontiere și epuizarea biletelor de avion.

Cine a primit ordine de recurtare

În plus, persoane care nu au efectuat serviciul militar au primit documente de recrutare, contrar garanției ministrului apărării, Serghei Șoigu, conform căruia doar cei cu abilități militare speciale sau experiență de luptă vor fi chemați la datorie. Astfel, personalități loiale lui Vladimir Putin și-au îngrijorat public îngrijorarea.

Cei doi parlamentari apropiați de Kremlin au răspuns în mod explicit la furia publică față de modul în care se desfășoară campania de mobilizare.

Reacția președintei Camerei superioare a Rusiei

Astfel, Valentina Matviyenko, președinta Camerei superioare a Rusiei, Consiliul Federației, a anunțat că are cunoștință de informațiile conform cărora au fost chemați bărbați care nu sunt eligibili pentru recrutare.

„Astfel de excese sunt absolut inacceptabile. Și, consider că este absolut corect că ele declanșează o reacție vehementă în societate”, a declarat ea într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

De asemenea, într-un mesaj direct către guvernatorii regionali din Rusia, despre care a spus că au „responsabilitatea deplină” pentru punerea în aplicare a convocării, politicianul a scris: „Asigurați-vă că punerea în aplicare a mobilizării parțiale se realizează în conformitate deplină și absolută cu criteriile descrise. Fără nicio greșeală”.

Reacția președintelui Dumei de Stat

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, camera inferioară a Rusiei, și-a exprimat și el îngrijorarea față de ce se întâmplă în Rusia.

„Dacă se face o greșeală, este necesar să o corectăm … Autoritățile de la fiecare nivel ar trebui să își înțeleagă responsabilitățile”, a scris pe rețeau socială Viaceslav Volodin.

Nu în ultimul rând, autoritățile ruse au anunțat că 300.000 de ruși vor fi chemați să servească în campania de mobilizare.