CTP, scos din sărite de parlamentari. Ce l-a deranjat teribil pe jurnalist: „Sunt niște ticăloși, e limpede”

CTP, scos din sărite de parlamentari. Ce l-a deranjat teribil pe jurnalist: „Sunt niște ticăloși, e limpede”
CTP da de pamant cu parlamentarii romani

CTP, scos din sărite de parlamentari din cauza măsurilor luate de aceștia. Ce l-a deranjat teribil pe jurnalist de a ajuns la concluzia privind politicienii care sunt niște ticăloși, indiferent de partidul din care fac parte. Amănuntele incredibile, în rândurile de mai jos.

CTP spune că politicienilor români „li se rupe ranga” de toți și de toate. Ce l-a supărat așa de tare pe jurnalist

Cristian Tudor Popescu este supărat pe clasa politică, pe bună dreptate, după ce Senatul și-a votat mărirea salariilor, creștere despre care Curtea Constituțională a decis că sunt neconstituționale.

„Miercuri dimineață, CCR a decis că majorările salariale din sistemul bugetar pregătite să fie acordate demnitarilor, președinților de Consilii Județene, primarilor, parlamentarilor sunt neconstituționale. După prânz, senatorilor României li s-a rupt ranga, potrivit rangului domniilor lor, de hotărârea Curții Constituționale. Și au votat exact aceste măriri. Ce ar mai rămâne să li se rupă de cetățenii acestei țări, e greu de spus”, scrie CTP, în Republica.

Politicienii români, cinici și batjocoritori

Astfel, acum, ziaristul își pune o întrebare, care se poate regăsi pe buzele mutora dintre români. Cum pot fi atât de batjocoritori politicienii, din moment ce au ales să facă așa ceva.

„O singură întrebare e de pus: cum pot să fie acești umanoizi aleși democratic, de popor, în funcțiile lor, atât de cinici și batjocoritori față de cei care i-au ales?

Că nu există om politic care să fie om, asta am aflat de multă vreme. Că parlamentarii actualei coaliții de guvernare sunt niște ticăloși, e limpede. Dar de ce nu ticăloși fățarnici? De ce nu joacă măcar teatru, de ce nu încearcă să treacă drept grijulii față de om, în ideea de a fi realeși?”, se mai întreabă CTP.

Alianța guvernamentală a devenit un fel de PCR

De asemenea, ce se întâmplă la ora actuală pe scena politică, unirea celor 3 partide de la putere, poate fi asemănată cu partidul de la guvernământ de pe vremea lui Ceaușescu-PCR. Acesta ar fi motivul pentru care politicienii sunt atât de relaxați.

„Pentru că, așa cum băgam de seamă acum câteva luni, PSDNLMR s-a pecerizat într-un timp record. Nomenclatura comunistă n-avea nevoie să-și facă imagine în fața oamenilor, pentru că scaunele lor nu treceau prin alegeri, depinzând doar de superșefii lor, în cap cu Ceaușescu. A fost nevoie de 30 și ceva de ani pentru ca structura de partid unic, tip PCR, practic fără opoziție, să se refacă.

Și atunci, își arată relaxați fețele adevărate. Băi, amărăștenilor, băi, săracilor, băi, nemâncaților, vă văitați că se duce la 25 de lei chilu de cartofi? Că dacă vă plătiți factura la gaz și electricitate muriți de foame sau de boală, că nici de medicamente nu mai aveți bani, și suntem în septembrie, nu în ianuarie? Așa vă trebuie, dacă n-ați murit de covid. Uitați-vă la noi cum ne dăm bani și fiți fericiți. Tot pe noi o să ne votați, că alții n-aveți”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

Nici CTP nu știe ce este de făcut

Ce este mai rău este că jurnalistul nu întrevede o ieșire din această situație. Ziaristul este de părere că nici bombele nucleare ale lui Vladimir Putin nu ar face că politicienii români să dispară.

„O să mă întrebați, stimați cititori, și ce facem? Da, e groaznic, dar care e soluția? Vă răspund: nu știu. Nu văd niciuna. Poate că sunt prea bătrân. Am în fața ochilor minții un orizont de plumb, ca în ultimii ani `80, când credeam că Ceaușeștii sunt veșnici.

Cum veșnici mi se par și cei care ne călăresc acum: dacă Putin va încălzi locuințele pe aici, prin Est, cu un snop de rachete nucleare, ăștia vor fi imuni la toate tipurile de radiații. Ca gândacii”, își încheie CTP criticile.