Ce a îndrăznit să spună Iulian Bulai despre Mihai Eminescu. Usr-istul a grăit adevărul

Ce a îndrăznit să spună Iulian Bulai despre Mihai Eminescu. Usr-istul a grăit adevărul
Iulian Bulai, declaratii despre Mihai Eminescu

Ce a îndrăznit să spună Iulian Bulai despre Mihai Eminescu, la 171 de ani de la nașterea marelui poet. Usr-istul a grăit adevărul. Despre ce este vorba, citiți în articolul de mai jos.

Iulian Bulai, USR-Plus, a spus adevărul despre Mihai Eminescu. Ce ar fi făcut marele poet dacă ar mai fi trăit

Iulian Bulai a îndrăznit să spună adevărul despre Mihai Eminescu, la 171 de ani de la nașterea marelului poet.

Mihai Eminescu, dacă ar fi trăit în zilele noastre, ar fi semnat pentru „Fără penali în funcţii publice”, ar fi reformat TVR, SRR şi CNA şi ar fi anulat pensiile speciale.

Iulian Bulai, despre Mihai Eminescu, la 132 de ani de la moartea sa

”Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:
– ar fi semnat pentru ”Fără penali în funcţii publice”;
– ar fi eliminat pensiile speciale.
– ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, pe care le ştia bine”, a scris pe Facebook Iulian Bulai, USR-Plus, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.

Ce ar mai fi făcut Mihai Eminescu dacă ar mai fi trăit, în opinia lui Iulian Bulai

Usr-istul mai crede că Mihai Eminescu ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena. ”Ar fi reformat radical TVR, SRR şi CNA. La mulţi ani, Mihai! Mulţumim pentru moştenirea primită de la tine”, a mai spus Iulian Bulai.

Chiar și la 132 de ani de la dispariția lui Mihai Eminescu, misterul morții marelul poet nu a fost elucidat. Nu se cunoaște nici motivul închiderii sale în sanatoriu, nici cauza morții. Totul s-a pierdut odată cu trecerea timpului. Tot ce se știe este ultima dorință a lui Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu a avut o ultimă dorință

La 15 iunie 1889, “cel mai mare poet, pe care l-a ivit şi-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc” murea, la doar 39 de ani, internat fiind în Sanatoriul de Boli Mentale al Doctorului Şuţu, situat pe strada Plantelor din București.

Mihai Eminescu și-a petrecut ultima zi din viață pe un pat din metal, în micuța sa cameră și îmbrăcat într-un halat vechi. Puţini sunt cei care ştiu că Mihai Eminescu a avut o ultimă dorință.

Ce a vrut Mihai Eminescu înainte de a muri

Astfel, s-a aflat că doar cu câteva momente înainte de a se muri, poetul a cerut medicului de gardă un pahar cu lapte. Tot acestui doctor i-a adresat şi ultimele cuvinte: “Sunt năruit!”, după care s-a întins pe pat şi apoi a murit.

De asemenea, în unul din buzunarele halatului în care a murit Mihai Eminescu, angajaţii spitalului au găsit o adevărată capodoperă. S-a găsit o hârtie pe care Mihai Eminescu a scris ultima sa poezie. Este vorba despre ”Stelele-n cer”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI