Decizie aberantă despre începerea școlii. Ce se va întâmpla de la 14 septembrie

Decizie aberantă despre începerea școlii. Ce se va întâmpla de la 14 septembrie

Ministerul Sănătății a luat decizia de a renunța la procedura prin care elevilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de a începe programul de curs. Potrivit secretarului de stat, Dragoș Garofil, acest lucru ar dura prea mult timp și ar provoca înghesuială la ușa școlii. Cui revine, însă, sarcina de a se asigura că sunt bine copiii, alfați în paragrafele următoare.

Școala începe fără triaj epidemiologic

Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a spus, în Comisia de Învățământ din Senat, că datoria de a se asigura că elevii sunt sănătoși le revine părinților, care trebuie să verifice starea copiilor lor în fiecare dimineață, înainte de a-i trimite la școală.

„Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie.

Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase“, a explicat Garofil.

Ce se va întâmpla din 14 septembrie

În urmă cu aproape o săptămână, președintele Klaus Iohannis anunța că școala va începe pe 14 septembrie, oferind detalii despre cele trei scenarii care ar putea fi aplicate.

„Primul lucru important pentru elevi, părinţi – pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor“, a declarat șeful statului.

Guvernul Orban nu a luat, nici până în momentul de față, o decizie finală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI