Rusia a dat lovitura. Primul vaccin înregistrat deja la Ministerul Sănătății

Rusia a dat lovitura. Primul vaccin înregistrat deja la Ministerul Sănătății

În timp ce americanii testează, Rusia a descoperit leacul împotriva COVID-19. Vaccinul a ajuns deja la Ministerul Sănătății și urmează a fi omologat. Când va fi dat spre folosință aflați în paragrafele următoare.

Rusia va omologa primul vaccin contra-COVID

Primul vaccin rus împotriva noului coronavirus este deja în curs de înregistrare la Ministerul Sănătății, potrivit anunțului făcut de un reprezentant al ministerului. Vaccinul realizat de Centrul Nikolai Gamalei, Centrul Național de Cercetări în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei, ar putea fi omologat până în data de 10 august, putând fi folosit la sfârșitul lunii.

Mai mult, un al doilea vaccin, sintetizat de Centrul de Virusologie Vector, din Novosibirsk, a intrat în faza testelor clinice. Vector consideră că vaccinul peptidic fără agent biologic ar putea fi dat spre folosire maselor la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor.

În total, în Rusia au fost realizate 26 de vaccinuri anti-COVID, pe mai multe platforme aflate în diferite faze, potrivit Ministerului rus al Sănătății.

Mihail Muraşko, reprezentatul de la Sănătate a declarat că au fost acordate 30 de autorizații pentru testarea clinică a preparatelor împotriva temutului virus, alte două urmând să fie emise în curând.

China a început deja să vândă vaccinul

China va oferi un miliard de dolari împrumut către ţările din America Latină şi Caraibe în scopul de a le facilita accesul la vaccinul împotriva COVID-19, potrivit unui anunț făcut de ministrul de Externe chinez, Wang Yi, în timpul unei întâlniri virutale cu liderii ţărilor menţionate.

China „va aloca un împrumut de 1 miliard de dolari pentru susţinerea accesului naţiunilor din regiune la antidot“, a precizat ministerul într-un comunicat.

De asemenea, informația a fost confirmată de autoritățile mexicane: „Ministerul de Externe al Chinei a spus că vaccinul pe care îl dezvoltă va deveni un bun public universal, astfel că un miliard de euro va fi pus la dispoziţie, sub formă de împrumut, pentru a facilita accesul naţiunilor din regiune la acest antidot“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI