03 oct. 2023 | 20:10

Decizia luată de Rona Hartner, după ce a învins iar cancerul: ‘Chemarea mea de acum’ Pentru ce proiect are nevoie de bani EXCLUSIV

Monden
Decizia luată de Rona Hartner, după ce a învins iar cancerul: 'Chemarea mea de acum' Pentru ce proiect are nevoie de bani EXCLUSIV
”Nu îmi mai fac o viață pe calcule, pe vedetisme, să vedem ce se va întâmpla”. - Rona Hartner

Marea noastră artistă Rona Hartner (50 de ani), stabilită în Franța, și-a revenit spectaculos, la nici două luni după ce a fost diagnosticată din nou cu o boală gravă. Ea ne-a povestit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre experiența de coșmar, despre însănătoșirea miraculoasă, dar și despre schimbările pe care le va face, pe plan artistic. Iată ce decizie a luat.

Rona Hartner și diagnosticul crunt, primit în urmă cu două luni

Rona Hartner a primit un diagnostic crunt, în urmă cu aproape două luni. Nu a renunțat însă la lupta cu cancerul, boală cu care s-a mai confruntat și în urmă cu trei ani:

”Medicii mi-au descoperit la plămâni o tumoare de 5 centimetri, cele pe creier sunt mici, de 15 mm, fiecare, dar sunt 7, și la glandele suprarenale au văzut metastaze.

Aceste tumori nu sunt operabile. Tratamentul îl voi face în Franța, nu am cum să vin în România, nu am voie nici drumuri lungi și nici emoții mari, trebuie să stau foarte liniștită, în această perioadă”, ne declara ea, atunci, pentru Playtech Știri.

Vezi și: Abandonată de foștii soți, în lupta cu cancerul: ”Nu m-au ajutat. Unele uși se închid pe viață”. Cine i-a sărit în ajutor EXCLUSIV

Decizia luată de Rona Hartner, după ce a învins iar cancerul: 'Chemarea mea de acum' Pentru ce proiect are nevoie de bani EXCLUSIV

”Acum e mai important să vorbesc despre cum mi-a salvat Dumnezeu viața.”

Decizia luată de Rona Hartner pe plan muzical: ”Poate că a trecut momentul să mai fac lăutărie”

Rona a urmat revoluționarele tratamente, într-o clinică din Franța, țară în care locuiește de peste 20 de ani, și nu a încetat să se roage.

Este convinsă că însănătoșirea ei, spectaculoasă, într-un timp atât de scurt, este o minune venită din Cer:

”Dumnezeu mi-a luat și forța și suflul și dansul și viața din mine și vocea, dar nu mi le-a luat ca să mă pedepsească, pe perioada bolii, ci ca să mi le dea înapoi mai bine. Zilele trecute, am fost invitată la biserică, să cânt gospel, și să dau mărturia mea, am povestit cum am trecut prin boală.

Și toți au cântat și au dansat cu mine piesa pe care am compus-o. Dacă Dumnezeu mi-a dat harurile înapoi, înseamnă că mă cheamă la o misiune, și cred că poate a trecut momentul să mai fac lăutărie, nunți, botezuri, paranghelii, deși eu respect aceast gen de artă de a îi bucura pe alții.

Poate că e momentul să dau o pagină la o parte și să cânt pentru Dumnezeu, să vorbesc liber despre ce mi s-a întâmplat”, povestește Rona, exclusiv pentru Playtech Știri.

Citește și: Noi informații despre starea de sănătate a artistei, după diagnosticul crunt. Ce se întâmplă cu metastazele din organism

Cum se simte Rona Hartner, după două luni de tratament și de rugăciune

Artista Rona Hartner, care și-a demonstrat talentul artistic și la emisiunea concurs ”Te cunosc de undeva” (Antena 1), susține că starea sa de sănătate este acum incredibil de bună:

”Dumnezeu m-a și format, prin aceste două cancere, prin aceste două mari încercări, ca să mă apropii de toți acești oameni bolnavi, care sunt disperați.

Și eu am trecut prin aceste oribile disperări, dar Dumnezeu mi-a dat înapoi și rezistența fizică și vocea și dansul. Eu, la aproape două luni, de când am început tratamentul, dacă mă vezi cum cânt, cum dansez și cât de energică sunt, zici că femeia asta n-a fost bolnavă niciodată.

Toți care am fost bolnavi am trecut prin acea groapă, acea Vale a Plângerii, eu am fost până jos de tot. Dumnezeu nu m-a reînviat din morți doar pe jumătate, ci cu mai multă forță și bucurie”.

Decizia luată de Rona Hartner, după ce a învins iar cancerul: 'Chemarea mea de acum' Pentru ce proiect are nevoie de bani EXCLUSIV

”Eu am trecut prin aceste oribile disperări

Decizia luată de Rona Hartner. Spune că ”nu îmi mai fac o viață pe calcule, vedetisme

Artista vrea ca, măcar o perioadă, să stea departe de viața mondenă, pentru a se dedica muzicii bisericești:

”Chemarea mea este acum spre gospel, așa că s-ar putea să părăsesc anumite petreceri lumești. Acum e mai important să vorbesc despre cum mi-a salvat Dumnezeu viața.

Pentru că în această Vale a Plângerii nu mai este vorba despre hâța-hâța, dansăm, bem, cântăm, cred că este vorba despre cu totul altceva. Nu îmi mai fac o viață pe calcule, pe vedetisme, să vedem ce se va întâmpla”.

Citește și: A fost diagnosticată cu o boală incurabilă în ultimul stadiu. Artista se luptă pentru viața ei: ”Nu respir destul de bine”

Lucrează la un disc de muzică religioasă: ”Este nevoie de bani”

Rona Hartner a demarat înregistrările pentru un disc cu muzică religioasă. Ar mai avea însă nevoie de bani, pentru finalizarea proiectului:

”Voi lansa albumul muzical ”Eternity”, cu piese compuse de mine, acesta este marele meu vis. Am văzut oameni care sunt vindecați pe piesele acelea religioase.

Voi continua să lucrez la discul meu creștin. Lucrez cam lent, pentru că mai am nevoie de bani, dar toate la timpul lor”.

Rona a promis că va reveni, în curând, în România, țara în care s-a născut și de care o leagă atâtea amintiri.

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Reacția unui român după ce a fost refuzat pe internet de o tânără: „Tu ești mai presus, oare?”
EVZ.ro
Miley Cyrus, dată în judecată pentru „Flowers”. Acuzații de plagiat după Bruno Mars
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Nostalgia comunismului la MasterChef. „Preparatul riscant” ales de Ionela Grigore
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
El va fi viitorul președinte al României. Cine îi ia locul președintelui Klaus Iohannis
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
ELENA LASCONI, VIZITĂ SECRETĂ! A fost FOTOGRAFIATĂ pe ASCUNS
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro