De la cerșetor la ”prinț”: cum a ajuns milionar din om al străzii cu o afacere simplă

Industria cinematografică este foarte dură cu mulți dintre cei care o experimentează și, fără să-ți dai seama, poți ajunge oricând în stradă. Azi ești relevant în piață, iar mâine, om al străzii. Asta s-a întâmplat și cu Drew Goodall.

Aceasta este povestea lui Drew Goodall, un actor britanic care, în tinerețe, a jucat alături de Hugh Grant și Brad Pitt. Dacă ești pasionat de cinematografie, s-ar putea să-i recunoști fața din pelicule precum Snatch sau About a boy. A avut și diplomă de actor, pentru că a studiat mult această artă. Din păcate pentru el, viața i s-a nărut când un review dintr-un ziar i-a desființat interpretarea din piesa de teatru Marat/Sade. ”Eram atât de stresat să fac spectacolul, încât am renunțat. Nu mă m-ai distram.”, spune bărbatul.

Cariera sa s-a năruit rapid când a început să nu mai primească rolurile pe care și le dorea și, fără să-și dea seama, nu și-a mai putut permite să-și plătească chiria. Pentru aproximativ șase luni, în 2001, a dormit în parcuri, în Walham Green și Turnham Green, în Londra. Atunci a suferit mult. Era deseori abuzat verbal și asaltat de alți oameni ai străzi sau de bețivi. Pentru un timp, a dormit în cămara cu recuzită de la Academia de Artă Tetrală din Londra.

Revenirea sa s-a petrecut în 2012, când a lansat o firmă intitulată Sunshine Shoesine. După cum îi spune și numele, aceasta a gravitat în jurul activității de curățarea a pantofilor. La ora actuală, și-a extins foarte mult afacerea și, printre clienții săi, se numără City Bank. În plus, donează câteva mii de lire sterline la diverse fundații de caritate. Firma localizată în Twickenham are 8 angajați care se deplasează la aproximativ 50 de firme în fiecae săptămână.

Profitul anual declarat al Sunshine Shoeshine este de aproximativ 250.000 de lire sterline în fiecare an. Partea magică a afacerii sale este însă că Drew nu angajează decât oameni ai strâzii, este modul său de a ajuta din nou societatea. Într-un interviu recent, fostul actor explică faptul că ideea i-a venit de la un trecător care l-a sfătuit să înceapă să șteargă papucii oamenilor. Inițial a făcut-o ilegal, iar ulterior ca busines..

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI