De este bine să pui un castron cu orez în dulapul cu haine. Trucul genial pe care trebuie să îl ştie toţi românii

De este bine să pui un castron cu orez în dulapul cu haine. Trucul genial pe care trebuie să îl ştie toţi românii
De ce este bine să pui un castron cu orez în dulapul cu haine? Vei proceda și tu astfel

Un truc util mai puțin știut de oameni conține orez. De ce să pui un castron în dulapul cu haine? Acest obicei trebuie cunoscut de toată lumea. Care sunt beneficiile dacă procedezi astfel?

Truc pentru casă: pune în dulapul cu haine un castron cu orez

Sezonul ploios dă bătai de cap tuturor și poate face ravagii în casă și în mobilierul tuturor din cauza umidității ridicate. Acest fenomen lasă un miros aparte care nu este foarte plăcut dacă nu te afli în mijlocul ploii și care este greu de îndepărtat de pe diverse piese vestimentare.

Există totuși un truc la îndemâna tuturor pentru a elimina mirosul și umezeala care s-ar putea instala. Hainele vor rămâne proaspete întotdeauna dacă lași un castron cu orez în mijlocul hainelor.

De asemenea, alt detaliu la care trebuie să ai grijă este legat de haine. Trebuie să fie uscate în totalitate după ce le iei de pe sârmă, astfel vor sta într-un mediu proaspăt. Mai mult decât atât, mirosul de mucegai dispare și el dacă folosești trucul cu orez. Nu ai nevoie de diverse soluții din supermarket-uri care să conțină fel și fel de chimicale.

Desigur că pentru un parfum aparte poți să te folosești de pliculețele pentru haine fabricate special pentru acest lucru. Pe acestea le poți găsi în toate magazinele din țară, sunt accesibile la preț și trebuie să le schimbi la timpul indicat pe ambalaj.

  • Ai nevoie de:

Un recipient
O cană de sare mare
20 de picături de ulei esențial la alegere

Eliminăn mirosul din mașina de spălat

Și mașina de spălat este un detaliu pe care să îl ai în prim-plan. Încearcă să o cureți pe cât de des posibil și să urmărești sfaturile de mai jos.

„Dacă folosești prea puțin detergent și speli doar la temperaturi scăzute, mașina ta de spălat poate căpăta un miros neplăcut care se va imprima în haine. Dacă folosești prea mult detergent, reziduurile pot favoriza apariția mucegaiului, responsabil de mirosurile neplăcute.

Un sfat simplu este să te asiguri că umpli sertarul de detergent până la linia de marcaj sau, dacă folosești o măsură de dozaj, asigură-te că aceasta este umplută până la marcajul necesar.

Citește instrucțiunile oferite de producătorul detergentului dacă nu ești sigur sau achiziționează o mașină de spălat cu sistem i-DOS pentru dozare inteligentă a detergentului. Aceasta dozează în mod automat cantitatea exactă de detergent lichid necesară fiecărui ciclu de spălare, păstrând mașina de spălat și hainele perfect curate și proaspete.”
(Sursa: bosch-home.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI