De ce unele pahare au o curbură în partea de sus. Sigur nu știai la ce folosește

De ce unele pahare au o curbură în partea de sus. Sigur nu știai la ce folosește
De ce unele pahare au o curbură în partea de sus. Ce rol joacă, de fapt, umflătura. Vei rămâne surprins cu adevărat.

Indiferent de băutura pe care o preferi, întotdeauna va exista pe piață un pahar potrivit pentru ea. Fiecare tip de pahar este conceput pentru a spori gustul și aroma băuturii servite. Dacă ești un fan al berii, cu siguranță te-ai întrebat și tu care sunt cele mai bune pahare pentru a o bea corespunzător. Află mai jos de ce unele pahare au o curbură în partea de sus.

De ce unele pahare au o curbură în partea de sus

Dacă un pahar special conceput pentru a se servi berea prezintă în partea de sus o curbură, trebuie să știi că aceasta a fost realizată cu un motiv bine întemeiat. De fapt, există mai multe cauze pentru care producătorii au ales să facă o curbură în partea superioară a instrumentului despre care vorbim.

Există multe modele de pahare de bere, adaptate în funcție de preferințele clienților ce s-au adaptat la specificul vremurilor. Paharul de bere care prezintă o curbură în partea superioadă a fost realizat în anul 1990. Acest tip de pahar are la aproximativ un sfert din lungimea acestuia o mică umflătură.

În anii 1920, când sticla se comercializa la prețuri costisitoare, această simplă curbură a reprezentat o schimbare importantă în industrie. A fost chiar renovatoare. Toate ziarele și revistele scriau despre noua tendință a vremii. Când paharele se ciocneau, sticla nu se ciobea. Atunci, oamenii vorbeau despre o uriașă realizare.

Paharele de bere, realizate din calitate superioară, sunt tăiate la foc și lustruite manual. Asta înseamnă, implicit, că dacă vei dori să speli paharul, cel mai bine este să o faci la mână, nu cu ajutorul mașinii de spălat. Totul, pentru a evita deteriorarea paharului de bere.

Ce rol joacă curbura paharului de bere, de fapt

Inventatorul paharului cu curbură în partea de sus a fost Hugo Pick. Acesta a vrut „să ofere un pahar pentru băut bere îmbunătățit”, potrivit informațiilor din presa internațională.

Curbura prezentată de paharul de bere joacă mai multe funcții. În primul rând, acest tip de pahar poate fi ținut între degete mai ușor de către clienți. Chiar și atunci când paharul este alunecos din cauza condensului, consumatorul nu are probleme din acest punct de vedere.

Totuși, cel mai important beneficiu al curburii din partea superioară este reprezentat de protecția oferită sticlei în cazul în care paharul se răstoarnă. Chiar dacă un pahar de bere cu curbură cade pe o suprafață dură, umflătura va lovi suprafața în loc de marginea ultra-rezistentă. Cu alte cuvinte, poți scăpa paharul de bere, fără să aibă nicio crestătură pe margine.