Majoritatea gospodinelor prepară orezul în diverse forme. Acesta este un produs accesibil, foarte bun și extrem de versatil, mai cu seamă că pofticioșii îl pot mânca la primul fel, dar și într-un desert delicios cu scorțișoară și zahăr. Indiferent de cum preferă doamnele să îl gătească, acesta trebuie spălat înainte de a fi gătit. De ce este atât de important acest pas? Bucătarii profesioniști au explicat motivul.
Multe dintre gospodine preferă să gătească des orez familiei pentru că este un produs accesibil, delicios și versatil. De asemenea, el este adorat de cei mai mulți în desertul tradițional cu lapte, scorțișoară și puțină coajă de lămâie sau portocală. Indiferent de cum ai alege să îl pregătești, specialiștii îți recomandă să îl speli înainte de orice proces.
Boabele sunt clătite cu apă rece pentru ca bacteriile să fie eliminate, făina să dispară din preparat și proprietățile nutritive să nu se piardă. Conform specialiștilor, orezul alb și cel brun poate conține: proteine, carbohidrați, grăsimi, fibre, magneziu, seleniu, vitamina B6, dar și zinc.
Desigur că foarte mult contează și modul în care orezul este gătit, iar pentru a obține textura dorită este esențial să știi care sunt pașii corecți. Un bucătar a afirmat că făina de pe boabe îngroașă sosul și îl face ca un pilaf, dar dacă vrei un orez alb și deloc lipicios trebuie să îl clătești în cel puțin două sau trei ape.
Specialiștii sugerează să utilizezi un vas cu o sită pentru ca procesul să fie unul mai rapid și mai bun. Nu trebuie să te grăbești și să riști să scapi prea multe boabe pe jos.
Călește legumele, adaugă orezul fiert și condimentele dorite și preparatul este gata