09 ian. 2023 | 12:31

De ce să pui orez în tava pentru prăjituri. Trucul genial care va schimba modul în care gătești

Sfaturi Culinare
De ce să pui orez în tava pentru prăjituri. Trucul genial care va schimba modul în care gătești
De ce trebuie să pui orez în tava pentru prăjituri?

Gospodinele au devenit din ce în ce mai curioase în privința trucurilor care ar putea să le îmbunătățească experiența în bucătărie. Multe doamne au luat la cunoștință noi metode care le ajute în pregătirea preparatelor lor preferate. Specialiștii au adus acum în prim-plan o variantă simplă, ieftină și rapidă care să te ajute. De ce trebuie să pui orez în tava pentru prăjituri și la ce te ajută?

Truc util gospodine: pune orez în tava pentru prăjituri

Majoritatea gospodinelor au început să ia la cunoștință diverse trucuri care să le ajute în bucătărie. Multe dintre doamne știu că chefii cu experiență au cu siguranță trucuri deosebite ascunse care să le facă viața mai ușoară. Cu siguranță o prăjitură făcută în casă este dorită de cei dragi în special la final de săptămână.

Nu trebuie să te mai gândești că poți să dai greș sau să cheltui sume mari pe dulciuri din comerț. Poți face o compoziție simplă de brioșe sau un chec fără să te stai prea mult pe gânduri. Specialiștii recomandă ca înainte să pui foaia de copt să adaugi câteva sute de grame de orez.

Ingredientul pe care de cele mai multe ori îl utilizezi în rețete sărate o să extragă grăsimea și o să ajute fundul checului să aibă o textură impecabilă. De asemenea, în timpul acesta aluatul nu ia contact direct cu tava încălzită, așa că nu mai există riscul ca blatul să se întărească sau să se ardă chiar dacă nu ești foarte atentă la ceas și îl lași mai mult la cuptor.

Scoate preparatul tău de la 180 de grade Celsius după 20 de minute, iar mai apoi lasă totul la răcit. Scoate cu grijă orezul pus pe tavă, pune boabele într-un borcan și refolosește ingredientul pentru a face economie. Cu siguranță o să reușești să salvezi câțiva bani dacă vei face asta.

Cea mai simplă rețetă de chec

Ingrediente:

4 linguri cacao;
400 g făină;
8 linguri ulei;
2 lingurițe de praf de copt;
10 oua (separăm albușul de gălbenuș);
4 pliculețe zahăr vanilat;
1 praf sare;
400 g zahăr.

Mod de preparare:

Bate separat albușurile cu un praf de sare și gălbenușurile cu zahăr. Experții recomandă să lași zahărul până se topește, ulterior să combini cele două creme și să adaugi făină, praf de copt și pliculețele de zahăr vanilat. Amestecă până când toate ingredientele se omogenizează și pune aluatul într-o tavă cu foaie de copt sub care ai pus deja orez.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Vremuri de coșmar pentru români. Sărăcia bate la ușă
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Călin Georgescu a promis! Anunț pentru toți românii: Vă garantez că...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro