De ce trebuie să înţepi cartofii înainte de a-i pune la fiert. Secretul bucătarilor din restaurante

De ce trebuie să înţepi cartofii înainte de a-i pune la fiert. Secretul bucătarilor din restaurante
De ce trebuie să înțepi cartofii înainte de fierbere?

Multe gospodine respectă acest truc atunci când pun cartofii la fiert, dar poate nu știu de ce fac asta. Marii bucătari procedează astfel de fiecare dată când prepară leguma aceasta. Care este motivul pentru care specialiștii îi înțeapă înainte de a-i pune în apă? Nu se întâmplă asta doar ca ei să nu crape. Cum trebuie să îi gătești, de fapt? Ce mod de gătire este cel mai bun?

Truc pentru cartofi: de ce să îi înțepi înainte de a-i pune la fiert?

Cartofii sunt versatili, au un gust foarte bun și își găsesc locul în foarte multe rețete. Ei pot fi prăjiți, copți sau fierți, ultimul mod de gătire fiind cel mai bun.

Leguma nu este preparată cu ajutorul uleiului, este sănătoasă, dar și aroma sa poate fi simțită mai bine. Mulți oameni se chinuie pentru că nu găsesc tehnica potrivită.

Fierberea lor durează între 20 de minute și jumătate de oră, în funcție de dimensiunea lor. Dacă alegi să îi fierbi, înțeapă-i înainte pentru a se face mai rapid.

Cu siguranță ai observat cum ei se crapă în timpul procesului, iar toate impuritățile ajung în apa în care fierb, ulterior și în interiorul lor. Legumele nu vor mai exploda dacă sunt puțin înțepate sau tăiate cu tăieturi mici de cuțit.

O altă metodă pentru o garnitură fantastică presupune mai multă muncă și puțină răbdare. Pentru niște cartofi țărănești făcuți într-un mod deosebit ai nevoie de cel puțin 35 de minute.

Spală legumele și taie-le în formele dorite, ulterior pune totul la fiert pentru 20 de minute. Varsă apa și lasă cartofii să se răcească puțin.

Cum să îi prepari?

Amestecă într-un bol separat boia dulce/iute, rozmarin, sare, piper și puțin ulei de măsline, apoi întinde bucățile cu grijă pe o tavă tapetată anterior cu hârtie de copt.

Ei sunt deja făcuți în interior și vor rămâne moi, iar la suprafață vor prinde o coajă crocantă și cu siguranță delicioasă. Pentru un plus de textură este recomandat să presari peste ei și puțin parmezan sau orice altă brânză dorești.

Trebuie să știi că ierburile italienești se potrivesc de minune pentru această rețetă. Dacă vrei să le adaugi un element surpriză în farfurie, atunci după ce îi fierbi taie-i pe jumătate și înfășoară fiecare bucată într-o felie subțire de bacon.

Grăsimea lăsată de la carne va oferi o aromă incredibilă. Poți să îi servești simpli cu o salată sau alături de o vedetă din farfurie precum o bucată de carne roșie sau albă.