19 sept. 2022 | 19:37

De ce sicriul Reginei Elisabeta a fost transportat cu un afet de tun. Detaliul care stă în spatele tradiţiei din 1901

Diverse
De ce sicriul Reginei Elisabeta a fost transportat cu un afet de tun. Detaliul care stă în spatele tradiţiei din 1901
Sicriul Reginei Elisabeta a fost transportat cu un afet de tun

La ora la care scriem acest material, Funerariile Regale ale Reginei Elisbeta a II-a continuă cu o a treia slujbă. Sicriul Reginei Elisabeta a fost transportat cu un afet de tun, de la Westminster Hall la Westminster Abbey, pe o trăsură funerară de 123 de ani. Trăsura, conform datelor, are o greutate de peste 2 tone, și aparține Marinei Regale. Trăsura a apărut pentru prima dată când a fost folosit pentru a transporta sicriul reginei Victoria în februarie 1901. Ulterior, a fost folosit pentru a transporta sicriele Regelui Edward al VII-lea, Regelui George al V-lea, Regelui George al VI-lea. Aelași atelaj a fost folosit și la funerariile lui Winston Churchill și ale Lordului Mountbatten.

Sicriul Reginei Elisabeta a fost transportat cu un afet de tun

Astăzi, cortegiul funerar al Reginei Elisabeta a II-a a fost unul impresionat. Traseul, de 40 de kilometri, a pornit de la Westminster Abbey și până la Capela St.George de la Castelul Windsor.

Trăsura cu tunuri de stat, care a fost folosită pentru a transporta sicriul reginei în timpul procesiunilor prin centrul Londrei, are o istorie fascinantă. Aflată în grija Marinei Regale din 1901, trăsura cu tunuri a fost scoasă din serviciul activ pentru funeraliile reginei Victoria.

De asemenea, a fost folosit pentru funeraliile mai multor alți monarhi, inclusiv  ale tatălui reginei, regele George al VI-lea, în 1952. Trăsura a fost folosită la funeraliile primului prim-ministru al reginei, Winston Churchill. Ultima dată a fost folosită în 1979 pentru vărul Reginei, Lordul Louis Mountbatten.

Care este detaliul care stă în spatele tradiţiei din 1901

În conformitate cu tradiția, trăsura cu tunuri  a fost trasă de 142 de membri ai „Royal Naval Ratings”, care sunt personal de serviciu. Tradiția marinarilor care trag sicriul datează din 1901.

În ziua înmormântării Victoriei, în 1901, sicriul acesteia urma să fie transportat pe trăsura cu tunuri pe străzile din Windsor. Dar în frigul năprasnic al acelei zile de februarie, caii care urmau să tragă sicriul au intrat în panică și s-au cabrat.

Exista, din nefericire, amenințarea să răstoarne sicriul de pe trăsură. Căpitanul Prințul Louis de Battenberg, viitorul Prim Lord al Marinei Regale, a intervenit. Acesta i-a sugerat noului monarh, Eduard al VII-lea, ca serviciul superior să intervină.

Odată ce s-a ajuns la un acord, caii au fost dezlegați. Frânghii improvizate au fost atașate la căruciorul cu tunuri. Echipa de marinari a fost adusă pentru a se asigura că sicriul a fost transportat în siguranță pentru restul traseului. Conform datelor, afetul cântărește 2,5 tone.

Abia nouă ani mai târziu, la funeraliile lui Edward al VII-lea, noua rutină a devenit o tradiție. Ulterior, a fost urmată de atunci la toate funeraliile de stat, inclusiv la cele ale regilor George al V-lea și al VI-lea.

Afetul a fost folosit și la funerariile lui Sir Winston Churchill și ale lordului Louis Mountbatten, fiul căpitanului Prințului Louis de Battenberg.

Funerariile Regale impresionante

La Funerariile Regale de astăzi, caleașca a fost flancată de grupul de purtători de sicriu format din cavalerii de serviciu ai reginei. Din cortegiu au mai făcut parte și detașamente ale Gărzilor de corp ale regelui.

Detașamentele „Onorabilului Corp al Gentlemenilor de Arme”, ale „Yeomen of the Guard” și ale Companiei Regale de Arcași, făceau parte și ele din cortegiul funerar regal.

Parteneri
Rugăciunea pe care trebuie să o rostești neapărat în ziua de Bobotează. Îți va aduce noroc și bunăstare
Redactia.ro
Destinația superbă din Grecia, supranumită și „Insula Apocalipsei”, care se află în topul celor mai bune locuri pentru vacanță în 2025. Puțini români au ajuns aici
Click.ro
Românii, obligați să își recicleze hainele vechi. Ministrul Fechet a explicat ce trebuie să facem cu ele
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile pe care Roxana Nemeș le-ar vrea uitate! Cum s-a fotografiat pe vremea când se iubea cu Radu Groza, impresarul ei / FOTO
Unica.ro
Plata pensiilor pe luna ianuarie. Zilele în care se livrează banii
EVZ.ro
DeSanto, prima reacție după conflictul cu Jador: „Iubiți pe cine nu trebuie”. Cum a răspuns când a fost întrebat de banii pe care ar trebui să-i dea manelistului
Spynews
Anunț pentru proprietarii de terenuri din România. Se aplică din 2025
Capital.ro
WOW, ce palat! Cum arată vila din Pipera a familiei Borcea. Imagini de Crăciun cu gemenele și frățiorul Milan. Prințesele lui Borcea sunt ca două păpuși
Avantaje
VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! RĂSTURNARE TOTALĂ după ULTIMUL SONDAJ
Mediaflux
Dubaiul e mai mic decât Bucureștiul! Gabi Bădălău, suspicios de aproape de Daria, fosta lui Bodi, cea cu care a înșelat-o pe Bianca! Disperat să îi atragă atenția vedetei?
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Cum a reușit un avion să decoleze în 2025 și să aterizeze în 2024. Cum a fost posibil să se întâmple așa ceva. Care e explicația
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro