De ce să speli hainele noi după ce le-ai cumpărat. Ireal ce fac angajații din magazine

De ce să speli hainele noi după ce le-ai cumpărat. Ireal ce fac angajații din magazine
De ce este bine să speli hainele noi?

Majoritatea oamenilor își achiziționează haine noi în funcție de sezon sau dacă imaginea lor s-a schimbat. Indiferent de motivele pentru care iei la pas magazinele, este bine să speli piesele vestimentare. Unii dintre ei se gândesc la faptul că acestea oricum sunt noi și au etichetă, așa că nu trebuie să își mai bată capul cu ele cel puțin pentru o primă purtare. Află care este motivul pentru care chiar și dacă le-ai luat de la mall sau alte magazine este bine să le bagi la un program obișnuit la mașina de spălat!

Spală hainele noi după ce le-ai cumpărat: mulți nu fac asta

Unii oameni își achiziționează haine în funcție de trenduri și modă, alții pentru că au nevoie. Câțiva dintre ei preferă magazinele second-hand, timp în care alții se bucură de mersul în mall. Pentru majoritatea femeilor cumpărăturile reprezintă relaxare totală.

Indiferent de unde ai alege să îți achiziționezi diverse piese vestimentare, trebuie să ai grijă să le speli imediat cum ajungi acasă cu ele. Hainele cu etichetă nu sunt ferite de bacterii! Mai mult decât atât, acestea au fost probate de multe alte persoane înaintea ta.

Dermatita alergică de contact poate fi o reacție de care poți avea parte dacă nu ești atent la detalii. Erupția cutanată în cauză își poate face simțită prezența și la câteva zile după expunere și poate dura chiar câteva săptămâni bune să scapi de ea. Mai mult decât atât, majoritatea țesăturilor din fibre sintetice sunt colorate cu coloranți azo-anilin.

Ei pot provoca reacții grave pentru unii oameni. Erupția ar putea fi similară cu iedera otrăvitoare. De asemenea, prin probatul hainelor este posibil să transferi păduchi, bacterii sau ciuperci de la o altă persoană care a încercat hainele pe care urmează să le cumperi. O femeie care a lucrat într-un retailer de haine vine cu o avertizare pentru clienți.

„Spălați hainele”

„Vă rog, spălați hainele după ce le-ați cumpărat.”, a mai completat ea, spunând tuturor cât este de important acest pas.

Moda sustenabilă este acum noul trend și în România. Majoritatea tinerelor din ziua de azi susțin puternic magazinele tip second-hand. Aici poți să găsești haine de brand la un preț accesibil.

Poți rămâne surprinsă de unele piese vestimentare care sunt într-o stare bună și sunt și un plus pentru bugetul tău. Cu toate astea, mai ales când vine vorba despre SH-uri trebuie să te asiguri că piesele sunt spălate după cumpărare.