De ce să pui pâine uscată în oala unde fierbi varza. Trucul genial care îi schimbă gustul

De ce să pui pâine uscată în oala unde fierbi varza. Trucul genial care îi schimbă gustul
De ce sa pui paine uscata in oala unde fierbi varza. Trucul genial care ii schimba gustul

Gospodinele au găsit un truc genial prin care poți obține cea mai gustoasă varză călită. Tot ce trebuie să faci este să pui pâine uscată în cratița în care ai pus varza la fiert. Rezultatul final va fi unul incredibil. Sfaturile prețioase ce vin din partea specialiștilor în arta culinară.

Secretul pentru a prepara cea mai bună varză călită

Fără dubiu, varza călită este una dintre mâncărurile preferate ale românilor, în special în sezonul rece. Fie că o consumi alături de o friptură sau doar cu pâine, acest preparat tradițional românesc este pe lista tuturor gospodinelor, la sosirea anotimpului ploios.

Deși o poți găti în mai multe feluri, precum sarmale, salate sau preparate la cuptor, marii chefi bucătari au dezvăluit un truc genial care te ajuta să obții o aromă unică și un gust desăvârșit, atunci când prepari varza călită.

Tot ce trebuie să faci, conform experților, este să adaugi pâine uscată în apa în care fierbi varza. În acest fel, vei scăpa de mirosul înțepător pe care-l emană, iar mâncarea va deveni extrem de delicioasă.

De asemenea, același truc poate fi folosit dacă vrei să fierbi conopidă. Ai nevoie doar de 2 felii de pâine uscată, pe care le vei tăia în bucăți și le vei adăuga în oala de pe foc.

Sfaturi utile pentru a prepara varza murată

Pentru că ne apropiem de sfârșitul lunii septembrie, gospodinele se pregătesc să pună murăturile pentru lunile de iarnă.

Pe lângă gogoșari, castraveți, pepeni, gogonele și conopidă, varza murată se află în topul preferințelor românilor. Ce trebuie să știi atunci când pui varza la murat:

  • Este important să alegi o varză cât mai coaptă.
  • Trebuie să înlături frunzele verzi.
  • Varza se spală bucată cu bucată, e important să nu desfaci foile prea mult.
  • Pune apă puțin mai multă decât arată indicatorul de pe vasul de care te folosești.
  • Trebuie să sufli în zeamă pentru cel puțin 10 zile.
  • Varza se verifică după două săptămâni.
  • Varza trebuie clătită în două ape, înainte să o prepari.
  • Zeama de varză trebuie strecurată înainte să fie folosită pentru borș.
  • Poți pune boabe de piper, hrean, cimbru și boabe de muștar pentru gust.