Varza murată nu lipsește din cămara românilor. Majoritatea gospodinelor s-au grăbit să o pună la finalul sezonului cald. Unele doamne o pregătesc și zilele acestea pentru a fi gata pentru preparatele speciale din iarnă. Varza fermentată este folosită la tradiționalele sarmale, în borș de varză sau la rețeta gustoasă de varză la cuptor cu carne. Indiferent de cum alegi să o gătești, trebuie să îi pui suficientă sare la murat. De asemenea, în felul acesta va rămâne crocantă toată iarna.
Varza murată este nelipsită din cămara românilor. Mulți aleg să pună și gogoșari, roșii, gogonele, conopidă sau alte legume ori fructe. Indiferent de ce alte preferințe ar mai avea unii, majoritatea aleg să pună și varză la fermentat pentru că este de mare ajutor la unele rețete pentru sărbătorile de iarnă.
Varza este folosită în borșul acru, varza la cuptor cu carne de porc sau vită și în special la sarmale. Indiferent de cum alegi să o gătești după ce e gata, ea trebuie să aibă un gust echilibrat la murat. Se știe din bătrâni că la un litru de apă se pune o lingură de sare. Ea trebuie să fie neapărat grunjoasă, nu extra-fină.
Este recomandat să o pui în cotorul scobit deja. Mai exact, este vorba despre 30 de grame de sare pe care trebuie să le ai socotite în prealabil pentru butoiul în care pui legumele la fermentat. Foarte importante sunt și ingredientele care oferă aromă. Respectă sfaturile de mai jos și o să te bucuri de o varză cu foi crocante și bine aromată. Nu o să îți mai faci griji pentru aceasta de acum înainte.
Ingrediente pentru varză murată