31 aug. 2022 | 17:13

Cu ce trebuie să stropești neapărat varza. Așa vei avea o recoltă bogată de toamnă

Diverse
Cu ce trebuie să stropești neapărat varza. Așa vei avea o recoltă bogată de toamnă
Cu ce trebuie să stropești varza pentru a te bucura de o recoltă bogată în toamnă. Soluția pe care o poți prepara acasă.

Toți grădinarii fac eforturi să îngrijească culturile de varză pentru a se bucura de producție bogată la toamnă. Majoritatea se confruntă în această perioadă cu unul dintre cei mai comuni dăunători din grădină. Este vorba despre viermii de varză. Există multe modalități simple de a împiedica acești dăunători să distrugă recoltele. Află în rândurile de mai jos cu ce trebuie să stropești varza pentru a avea o cultură sănătoasă.

Cel mai mare dăunător din grădină

Înainte de a discuta despre modalități de a controla pagubele de la nivelul culturilor de varză, haideți să ne familiarizăm puțin cu viermii de varză. Varza, în general, este gazda perfectă pentru acești dăunători, deși ei pot să afecteze și alte legume din grădină.

O gaură izolată într-o frunză de varză nu reprezintă de obicei o mare problemă. Însă când astfel de situații se înmulțesc, cu siguranță trebuie luate măsuri. Fluturii albi depun ouă micuțe, minuscule, care abia pot fi remarcate, pe frunzele de varză. Din aceste ouă se nasc viermii de varză. Deși arată asemănător gândăceilor verzi, nu trebuie confundați.

Viermii de varză sunt omizi verzi, cu linii galbene, subtile pe ele. Ei sunt și principalul dăunător care afectează culturile de varză. De obicei, ei pot fi găsiți pe partea exterioară inferioară a frunzelor de varză sau spre mijlocul plantei.

Viermii de varză devin o problemă în momentul în care mănâncă frunzele de varză. O infestare cu acest dăunător poate distruge cu foarte mare ușurință cultura de toamnă.

Cu ce trebuie să stropești varza

Cel mai simplu mod de a alimina acești dăunători este cu ajutorul erbicidului. Aceste soluții vor ajuta legumele din grădină, în general, să se dezvolte sănătos, omorând dăunătorii. Dacă preferi să nu folosești substanțe chimice în grădina ta însă, recomandăm să îți prepari singur un spray de casă împotriva viermilor de varză.

Amestecul care salvează varza de dăunători. În continuare, vom explica cum poți să prepari această soluție, pas cu pas. Este foarte simplă. Trebuie doar să amesteci 1/4 cană de oțet la 3/4 cană de apă cu 1 linguriță de săpun. Poate suna puțin bizar, însă acest din urmă ingredient va ajuta sprayul să stea lipit de frunzele de varză pentru o anumită perioadă de timp.

Se pulverizează soluția pe partea superioară și inferioară a frunzelor de varză, în cantități moderate. Atenție, însă! Experții în grădinărit recomandă ca amestecul să nu fie folosit pe plantele de varză tinere sau pe răsaduri. Este indicat ca soluția să fie testată pe o porțiune mică de frunză de varză, înainte de a fi aplicată pe toată planta.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Capital.ro
Pizza cu puține calorii, rețetă rapidă și ușoară. O poți consuma fără grija kilogramelor în plus
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro