Secretul unui chec pufos constă în adăugarea în compoziția pentru aluat a unei lingurițe de oțet. Acest detaliu va schimba textura desertului. Va ieși mai aerat și cu o notă subtilă de aciditate ce va spori aromele acestuia. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar parcă nu ai vrea să gătești cozonac, varianta cea mai simplă și rapidă este checul. Este ușor de preparat și poți, astfel, să te bucuri de un desert delicios fără să petreci prea mult timp în bucătărie. Nu ai nevoie nici de multe ingrediente ca să-l gătești.
Poți servi chec în orice moment al zilei: dimineața, sub formă de mic-dejun, la amiază sau seara, sub formă de desert. Majoritatea obișnuiesc să îl mănânce alături de un pahar cu lapte cald, amintind astfel de vremurile copilăriei. Este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi.
Nu este deloc dificil să prepari chec. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, pe care le poți alege bineînțeles și în funcție de gusturile pe care le ai. Dacă vrei să te bucuri de un rezultat ca în cărțile de bucate, este recomandat să pui în compoziția pentru chec puțin oțet.
O linguriță de oțet va transforma aluatul pentru chec în unul pufos. Ingredientul va acționa cu bicarbonatul de sodiu și cu praful de copt, generând dioxid de carbon. Astfel, desertul va crește mult mai pufos, iat compoziția checului va fi aerată și delicioasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
În general, după jumătate de oră, checul este gata. Se poate verifica acest lucru cu ajutorul unei scobitori. Introdu scobitoarea în chec și, dacă nu se prinde aluat de ea, înseamnă că desertul este pregătit pentru consum. Poftă bună!