Cum se prepară, de fapt, aluatul de chec perfect. Ce trebuie să faci neapărat cu făina înainte ca să iasă pufos și aromat

Cum se prepară, de fapt, aluatul de chec perfect. Ce trebuie să faci neapărat cu făina înainte ca să iasă pufos și aromat
Ce trebuie să faci cu făina ca aluatul de chec să iasă pufos și aromat. Cum se prepară aluatul de chec perfect.

Checul este unul dintre cele mai simple deserturi care pot fi preparate în bucătărie. Fiecare rețetă poate fi reinventată și readaptată în funcție de preferințele gospodinelor. În compoziția pentru chec pot fi folosite tot felul de ingrediente, cum ar fi bucăți de ciocolată, fructe sau chiar legume. Singura condiție este ca făina să fie manipulată corespunzător în așa fel încât aluatul să iasă moale. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci cu făina ca aluatul de chec să iasă pufos.

Secrete pentru a prepara cel mai gustos și aromat chec

Cel mai bun chec de făcut acasă. Secretul să iasă pufos. Checul este un desert foarte ușor de preparat, mai ales dacă ești în criză de timp. Îl poți găti cu ajutorul ingredientelor pe care le ai la îndemână. Nu trebuie să folosești ingrediente foarte sofisticate pentru a te bucura de o aromă savuroasă a acestui tip de desert economic.

Este, însă, important ca aluatul de chec să fie pregătit corect. Ingredientele pe care le folosești în compoziție trebuie să fie întotdeauna la temperatura camerei pentru a te bucura de cele mai bune rezultate. Este crucial ca ingredientele să fie mixate în ordinea potrivită. Niciodată nu se amestecă toate ingredientele uscate la început.

De exemplu, dacă folosești unt și zahăr, aceste produse trebuie bătute întotdeauna împreună. Apoi, se adaugă ouăle pe rând. La final, se mixează în compoziție și ingredientele uscate. Asigură-te că răzuiești bolul în care pregătești aluatul pentru ca amestecul să iasă uniform. Dacă adaugi smântănă în compoziție, aluatul va ieși mai gros.

Ce trebuie să faci cu făina ca aluatul de chec să iasă pufos

Făina este un produs de bază în prepararea checului. Înainte de a o mixa cu restul ingredientelor, se recomandă să o treci prin sită de cel puțin două ori. În acest fel, făina va ieși aerată și va da această textură și compoziției pentru chec.

Dacă vrei să prepari chec cu cacao, acest ingredient trebuie cernut împreună cu făina. Se respectă aceeași modalitate de cerut ca în cazul făinii simple. Se amestecă făina cu cacao, după care amestecul se dă prin sită de cel puțin două ori. Amestecând cacao cu făină, asiguri o distribuire uniformă a celui dintâi produs în tot aluatul.

Praful de copt este, de asemenea, un produs absolut necesar în cazul pregătirii aluatului pentru chec. Atenție, însă, la cantitatea de praf de copt pe care o folosești pentru acest desert. La fiecare kilogram de făină folosit la aluat se adaugă 20 de grame de praf de copt.

Citește și: Rețetă de chec simplu sau cu lămâie. Ingredientul special care îl face pufos

Cu ajutorul acestor trucuri și cu maximă atenție la felul în care prepari aluatul, vei obține un chec foarte pufos și aromat.