Cartofii se numără printre cele mai versatile legume. Tuberculii pot fi folosiți la prepararea a diverse tipuri de mâncare, de la salate, la garnituri și ciorbe. Află în rândurile de mai jos de ce să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Este trucul folosit de cele mai experimentate gospodine în bucătărie. Vei regreta că nu ai știut de el mai devreme.
Indiferent de sezon, cartofii se numără printre principalele produse folosite de gospodine la gătirea mâncărurilor. Bineînțeles, în funcție de preparatele gătite, tipul de cartofi folosit trebuie să difere. Unii sunt potriviți pentru a fi prăjiți, alții pentru a fi utilizați în supe sau ciorbe.
Românilor le place să consume tuberculii de cartofi și sub formă de salată. Rețetele sunt, de obicei, simple și pot fi adaptate foarte ușor în funcție de perioadă. Salatele de cartofi sunt potrivite chiar și în perioada de post. Pot fi consumate ca mâncare propriu-zisă sau sub formă de garnitură, alături de alte preparate.
Există un truc la care apelează cele mai experimentate gospodine, pentru a găti cartofii în mod potrivit. De ce să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Pentru salata de cartofi, tuberculii trebuie tăiați întotdeauna sub formă de cuburi. Pentru ca leguma să nu se lipească de cuțit, este recomandat să pui cartofii la fiert în apă cu oțet.
Ca regulă generală, la fiecare doi litri de apă se folosesc două lingure de oțet de concentrație acetică de 9 grade (9%). Lasă apa simplă la fiert, după care adaugă cantitatea de oțet potrivită. Abia ulterior introdu tuberculii în apa clocotită. Așa, îți va fi foarte ușor să tai cartofii când gătești salată.
În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum să prepari salată pe bază de cartofi. Dacă vei respecta indicațiile de mai jos, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Citește și: Ingredientul care trebuie adăugat în apa unde fierb cartofii. Vor ieși delicioși dacă procedezi așa
Salata de cartofi este gata. Indicat este să o acoperi și să o dai la rece, până când decizi să o servești la masă. Cel mai bine este ca mâncarea să fie consumată a doua zi, nu imediat după ce a fost gătită. Astfel, toate aromele își vor împleti gusturile.