21 sept. 2022 | 16:34

De ce să pui usturoi în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Bucătarii din restaurante aplică acest truc genial și le iese cremos

Diverse
De ce să pui usturoi în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Bucătarii din restaurante aplică acest truc genial și le iese cremos
De ce sa pui usturoi in apa in care fierbi cartofii pentru piure. Bucatarii din restaurante aplica acest truc genial si le iese cremos

Atunci când fierbi cartofii pentru a prepara cel mai bun piure, gospodinele te sfătuiesc să ții cont de anumite detalii, înainte de a te apuca de treabă. Pe lângă faptul că trebuie să alegi cei mai buni cartofi, iată motivul pentru care chefii bucătari recomandă să pui usturoi în apa de pe aragaz.

Cum obții cel mai cremos piure din cartofi

Unul dintre cele mai importante trucuri de care trebuie să ții cont, atunci când te pregătești să prepari cel mai gustos și cremos piure din cartofi, este să alegi cele mai bune legume. Cartofii noi sunt ideali pentru tot felul de mâncăruri.

Un alt sfat este să ții cont de timpul de fierbere și să nu uiți de cantitățile de lapte și unt pe care le adaugi în rețetă, iar, apoi, de asezonatul cu sare, piper și alte mirodenii, după preferințele fiecăruia.

În primul rând, pentru a obține cel mai cremos piure, sfatul bucătarilor este să alegi cartofi noi albi, deoarece conțin mai mult amidon și au o textură puțin mai fermă. În consecință, cartofii albi vor face în așa fel încât piureul rezultat să fie mult mai cremos și gustos.

În al doilea rând, cu toții știm cât de neplăcut este momentul în care compoziția face cocoloașe. Ei bine, pentru ca piureul tău să aibă o consistență spumoasă și fină, specialiștii în arta culinară îți recomandă să folosești un zdrobitor de cartofi sau, în cazul în care nu ai o asemenea ustensilă, un mixer de mână.

Ce se întâmplă dacă adaugi usturoi în apa în care fierb cartofii

Secretul pe care toate gospodinele îl păstrează cu sfințenie este să adaugi doi căței de usturoi în oala cu apă în care ai pus cartofii la fiert. Acest truc îi va conferi piureului o aromă specială. De asemenea, poți încerca același lucru folosind 2 crenguțe de cimbru.

Pe de altă parte, în loc de lapte, poți adăuga 2 linguri de smântână în piure, pentru a obține o textură la fel de fină. În cazul în care preferi gustul laptelui, experții folosesc lapte de cocos pentru un plus de savoare.

Un alt truc genial este să adaugi, în loc de lapte, unt și 3 linguri de brânză fină rasă, precum Chedar, mozzarella sau , dacă dorește ca piurelul din cartofi să fie mult mai aerat. Preparatul va merge de minune lângă mâncare vegană, precum o porție de legume la grătar.

Dacă servești piureul cu produse din carne, precum mici, cârnați sau friptură, atunci poți încerca să amesteci piureul cu o linguriță de muștar. Gustul va fi deosebit.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Capital.ro
Trucul care te ajută să testezi calitatea cașcavalului. Așa poți afla ce mănânci cu adevărat
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau PRIME de PAȘTE! Anunțul momentului în ROMÂNIA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro